Kako na najbolji način urediti malo kupatilo?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Prostor u kupatilu je mesto koje se svakodnevno koristi i to po nekoliko puta. S obzirom da se u njemu provodi dosta vremena, trebalo bi mu se posvetiti prilikom samog uređenja. Cilj je dobiti prostor u kojem ćete moći da se opustite naročito nakon “teškog” dana na poslu. Bilo da živite u kući ili stanu ili imate jedno ili nekoliko kupatila uvek će postojati neka nedoumica oko njegovog uređenja. 

Svako ko ima malo kupatilo zna koliko naporno može izgledati organizacija svih neophodnih stvari u njemu. Potrebno je sve lepo ukomponovati kako biste sa jedne strane dobili funkcionalno, a sa druge strane moderno malo kupatilo. Možda vam ovo izgledati kao težak i nemoguć zadatak. Ipak, nema potrebe za brigu. Danas uz pomoć nekoliko sjajnih ideja možete bez problema urediti svaki prostor u kupatilu. Neke od njih predstavićemo u nastavku teksta.

Manji umivaonici za kupatilo za dobijanje na prostoru

Ako krenete u obilazak salona keramike, videćete da proizvođači u svom asortimanu imaju komade kupatilskog nameštaja koji su posebno dizajnirani za manja kupatila. Alvos  umivaonici za kupatilo su odlična opcija za sva ona kupatila koja imaju deficit prostora. Ono što je važno je da iako su manjih dimenzija, oni ne zaostaju za većim umivaonicima kada se radi o funkcionalnosti. 

Ipak, kada kupujete ovakvu vrstu lavaboa, tražite ona sa dubljim dnom kako biste izbegli prskanje u toku njegovog korišćenja. Nadgradni kao i ugradni i zidni umivaonici su vrlo praktični za manje kupatilske prostore. Najčešće se prave od keramike, mada su u poslednje vreme sve popularniji stakleni kao i betonski lavaboi koji kupatilo čine vrlo modernim i neobičnim. 

Takođe, veoma je važno da iskoristite prostor ispod lavaboa. Komoda ili polica pozicionirana ispod umivaonika može biti odlično rešenje za odlaganje peškira, kozmetike ili hemije. Za izuzetno mala kupatila, ugaoni umivaonici vam najviše mogu uštedeti na prostoru. 

Pametno iskoristite svaki centimetar prostora

Kod organizacije prostora morate biti racionalni. Bitno je da gde god možete ubacite neki kupatilski element koji ćete koristiti za odlaganje raznih predmeta. Pa tako, iznad wc šolje i kotlića možete postaviti policu na kojoj vam mogu biti razvrstani peškiri ili kozmetika koju svakodnevno koristite. 

Vrata od kupatila takođe možete iskoristiti tako što ćete za njih okačiti razne kuke ili postaviti nosač koji će znatno uštedeti prostor u kupatilu. Zidne police iznad kupatilskog ormarića vam na primer mogu poslužiti za odlaganje stvari koje ne koristite baš svakodnevno. 

Što manje stvari držite na podu

Da biste imali više prostora u kupatilu, gledajte da što više stvari podignete sa poda. Police koje možete sami napraviti i ugraditi ih na zidove su nešto što će svako manje kupatilo učiniti vrlo funkcionalnim, ali i estetski lepim. Njih možete postaviti recimo iznad wc šolje ili pored tuš kabine kako bi vam predmeti koje držite na njima uvek bili na dohvat ruke. 

Veš mašina vam takođe može poslužiti za odlaganje  

 

Ukoliko ste već predvideli veš mašinu u svom kupatilu, zašto je ne biste iskoristili za odlaganje nekih stvari? Pa tako na nju možete postaviti dekorativne kutije u kojima možete spakovati toalet papi, ubruse, vlažne maramice kao i druge potrepštine za kupatilo.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar