Kako se biraju satovi za poklon?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Večno dobar izbor kada su pokloni u pitanju upravo su satovi. Bilo da se radi o mlađoj ili starijoj osobi, o nekom posebnom događaju, ili jednostavno želji da iznenadite nekoga ko vam je blizak i drag, sa satovima se nikada ne greši. Satovi, nakit, neke sitnice kojima se iskazuje posebna, sentimentalna vrednost, sve su to stvari kojima nikada ne prolazi rok trajanja kada se poklanjaju. Ali, kako odabrati dobar sat za određenu osobu?

Priznaćete i sami da i za sebe kada ih uzimate, izbor koji postoji pokazuje da se satovi ne mogu baš lako i jednostavno odabrati. Mnogo je toga o čemu se razmišlja tokom njihovog biranja. Sat više nije uređaj koji samo pokazuje vreme i krasi ruku ili dopunjuje neku odevnu kombinaciju, već može da bude mnogo više od toga. Zaista mnogo više. Zato je i potrebno o svemu tome misliti prilikom kupovine sata za drugu osobu. Od čega krenuti?

Koje mogućnosti sat poseduje?

Najpre krenite od toga kakve potrebe ima određena osoba koje bi sat mogao da pokrije. Naravno, nekome neće biti potrebno više od toga da on pokazuje vreme i da estetski dobro izgleda, ali ima uvek i onih slučajeva gde se zahteva da satovi imaju određene funkcije. Zato danas imamo mogućnost da biramo satove koji funkcionišu u sprezi sa mobilnim telefonima, pa se preko njih može obavljati i osnovna komunikacija. Tu su i fitnes satovi koji pokazuju broj pređenih koraka, kilometara, otkucaje srca, što je zaista savršen poklon za sve one osobe koje treniraju redovno i kojima ovakva mala napravica na ruci koristi u svakom momentu. Kada znate nečije svakodnevne navike, način života, onda će vam i biti lako da odaberete odgovarajući sat prema tome.

Bitno je da satovi prate stil osobe

Pošto ste ispratili prvi korak, vreme je da pređete na drugi, a to je biranje samog stila sata. Kao i u svemu što se nosi od odevnih kombinacija do dodatnih elemenata jednog autfita, postoji u najrazličitijim stilovima. Osnovni satovi jesu elegantni i sportski, ali u okviru tih kategorija imate zaista mnogo podela, na visoko elegantne, satove koji se mogu nositi svakog dana, tu su satovi koji su sportski ali za svakodnevne kombinacije odgovarajući i tako dalje. 

Savet u vezi sa stilom sata jeste da on u što većoj meri isprati stil osobe kojoj se poklanja. Tako će moći da provede što više vremena na ruci, bez ikakvih smetnji. 

Da li je bitna veličina sata?

U okviru ovoga postoje dve stvari koje su bitne, ako se satovi kupuju osobi koja ih ima u većem broju, onda kupujete još jedan sat kao modni dodatak ili neki novi kao dopunu usled neke mogućnosti samog sata. Tada ne morate voditi računa toliko o veličini sata, jer možda njegov stil i jeste u tome da ne prati veličinu ručnog zgloba. Ali, ako kupujete sat koji će osoba nositi često ili stalno, onda je važno da bude u skladu sa zglobom. 

Ako satovi koji se nose izgledaju preglomazno ili suviše malo na ruci, onda njegova lepota ne dolazi do izražaja, zato je veoma bitno to da bude u skladu sa veličinom zgloba i šake kako bi bili kompatibilni „partneri“.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar