Komarnici za prozore kao neizostavan dodatak svakom prostoru i najpouzdaniji način da se zaštitite od insekata

Kategorija: Glavna
Tagovi: Rolo Komarnici Cena, Rolo Zavese


Ugradnja komarnika kako na prozore, tako i na vrata sigurno je nešto o čemu treba da razmišlјate ukoliko Vam je potrebno efikasno i pouzdano rešenje i zaštita u borbi protiv insekata i komaraca. Ono što je najznačajnije kod komarnika jeste činjenica da ne zaustavlјaju protok svežeg vazduha. Ukoliko želite da u bilo koje doba dana ili noći širom otvorite prozore u svom domu, kako bi svež vazduh procirkulisao, a da pri tom budete potpuno zaštićeni, najbolјe i najsigurnije će biti da na prozorima i vratima imate komarnike.  Posebno uživanje u efektu koji Vam nude komarnici za prozore osetićete tokom prolećnih i letnjih meseci. Budući da ste posle dugih zimskih dana „želјni“ topline sunčevih zraka, ali i svežeg vazduha, sebi možete bez bojazni od „neželјenih gostiju“ obezbediti potpuni komfor ugradnjom komarnika. Komarnike možete motnirati na sve vrste prozora, u kombinaciji sa roletnama ili pak samostalno.

Sistemi otvaranja komarnika za prozore koji su dostupni na tržištu

Kada je u pitanju sistem otvaranja komarnika za prozore, postoji nekoliko osnovnih varijanti:

-Rolo komarnici za prozore mogu biti sa mehanizmom povlačenja gore – dole i najčešće se primenjuju za prozore, i levo -  desno, kada se najčešće primenjuju kod ugradnje na vrata;

-Plise komarnici – najčešće nalaze primenu kod ugradnje na balkonska vrata, i veoma su otporni;

-Fiksni komarnici– najčešće se primenjuju za ugradnju na prozore kod kojih se ne planira otvaranje.

Rolo komarnici za prozore  - elegantna zaštita od komaraca

Rolo komarnici se montiraju na spolјašnji štok prozora i pružaju potpuni, pa kao takvi mogu biti savršena opcija zaštite za svaki prozor. Upravo vertikalni rolo komarnici su najčešće korišćeni komarnici za prozore. Kućište ovih rolo komarnika je gore. Nјihova mrežica klizi po specijalnim vođicama i rola se u posebnu kutiju, odnosno vertikalno se spušta naniže. Kutija, kao i vođice izrađene su od aluminijuma koji je otporan na spolјašnje uticaje i tokom godina zadržava zategnutost i postojanost. Ovi komarnici mogu se po potrebi podizati  i spuštati, tako da obezbeđuju maksimalan protok svetlosti i vazduha. Kao i sve ostale vrste, rolo komarnici dostupni su u beloj i inoks boji, kao i u širokoj paleti RAL boja.

Rolo komarnici cena 

Osnovna i najmanja obračunska mera za rolo komarnike je 1 m2. U zavisnosti od tipa prozora i vrata i cena varira, zatim zavisi od toga da li prozori imaju roletne, da li je potreban dodatni ram za komarnik i sličnih faktora. 

Kada je u pitanju rolo komarnici cena sa ugradnjom se kreće u rasponu od 30-35e/m2, i to je cena sa uračunatim PDV –om.

Rolo zavese 

Poslednjih nekoliko godina rolo zavese polako preuzimaju primat u odnosu na metražne zavese, zato što predstavljaju moderan način sredjivanja prostora, tako da ukoliko sređujete enterijer stambenog prostora, ugostiteljskog objekta, ili pak kancelarije rolo zavesama možete postići sve ono što ste zamislili. 

Platna od koji se prave rolo zavese i njihovo održavanje

Sastavni delovi rolo zavesa su dekorativno platno i mehanizam. Od vrste platna zavisiće i količina svetlosti koja će ulaziti u prostoriju, a takodje postoje i specijalne vrste platna koje zaustavljaju UV zrake, a propuštaju svetlost. Pomoću lančića mehanizma koji cetet pomerati gore dole regulisacete da li će zavesta propustati blagu svetlost ili će potpuno zatamneti prostoriju. Sva platna za rolo zavese su antibakterijska i ne zadržavaju neprijatne mirise kao ni prašinu. 

Rolo zavese izrađuju se po meri, pa se na ovaj način mogu pokriti i velike nestandardne povrsine. Ma kakve estetske zahteve da imate, sareni, jednobojni ili pak prugasti modeli rolo zavesa mogu upotpuniti vaš prostor. Ono što rolo zavese čini trajnijma od plastičnih mehanizama jeste aluminijumska konstrukcija. Jedna od prednosti rolo zavesa u odnosu na metražne, jeste njihovo jednostavno i lako održavanje. Kutija mehanizama sem povremenog čišćenja suvom krpom ne zahteva nikakvu posebnu pažnju, a i odražvanje platna zahteva minimalan trud. Dovoljno je preko platna preći prvo vlažnom, a zatim suvom krpom i to je ceo postupak ciscenja rolo zavesa.

Podizanje i spuštanje rolo zavese i njihov mehanizam

Postoje dva načina podizanja i spuštanja rolo zavesa. Pomoću lančića ili pomoću daljinskog upravljača. Lančić se može nalaziti sa leve ili desne strane i jednostavnim pokretom možete podići ili spustiti rolo zavesu onoliko koliko želite. Drugi način je pomoću dugmeta na daljinskom upravljaču, pomoću koga jednostavno podesite željenu visinu zavese.

Bez obzira na boju platna najrasprostranjenija boja mehanizma je bela. Ukoliko želite da postignete visok estetski efekat možete se opredeliti za crni mehanizam koji se često može videti prilikom opremanja poslovnih prostora u kojima se želi ostaviti jak utisak. Boja mehanizma ne utiče na cenu, samo je pitanje vaših estetskih kriterijuma i potreba.



Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar