Najbolji način da sakrijete godine: mezoterapija lica

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Ko još želi da izgleda staro? Nije nikakav zločin ukloniti sa lica vidljiv trag godina, prirode života ili jednostavno genetike, samo je pitanje kako to da se uradi. Kozmetički proizvodi deluju do jednog perioda života, kada uglavnom dolazi do neminovnog pojavljivanja linija, bora, opadanja tonusa kože, a rešenje koje se nameće u tom trenutku jesu hirurške intervencije. No, sve je moguće i bez noža, odlukom da isprobate neinvanzivni tretman, a to je mezoterapija lica.

Pre nego se bilo kom tretmanu podvrgnete, dobro se raspitajte i uverite u stručnost osobe koja se time bavi, kvalitet proizvoda koji se koriste, ali se trudite da uvek adekvatno brinete o svojoj koži, da je redovno negujete, pa će tako potreba za ovim koracima moći da se odgodi za dosta vremena. Ali, i kada se mora, mezoterapija lica nije komplikovan tretman, nije bolan tretman, a učinkovitost je neverovatna.

Šta podrazumeva mezoterapija lica?

Na početku, kada je otkrivena, mezoterapija se koristila za sprečavanje i ublažavanje bolova. Napretkom medicine, uz brojna istraživanja, mezoterapija je počela da se koristi kod osoba koje žele da uklone višak masnih naslaga, kod osoba koje se bore sa opadanjem kose, opadanjem tonusa kože, borama, kod osoba koje žele da zategnu kožu ili je čak i posvetle.

Mezoterapija lica predstavlja injekcionu tehniku kojom se u samu kožu, putem mini iglica, čiji se ubod i ne oseća, ubrizgavaju vitamini, enzimi, biljni ekstrakti, brojni kokteli koji utiču na zatezanje i podmlađivanje kože. Ono šta se skoro uvek nalazi u koktelu jeste i hijaluronska kiselina koja je osnov hidratacije, a samim tim i mlade i negovane kože.

Ubrizgavanjem koktela u mezoderm, središnji sloj kože, podstiče se njena regeneracija, jer joj se pružaju potrebne, hranljive, materije, ali ujedno se podstiče i prirodna proizvodnja kolagena koji već od 25. godine opada, a koji je odgovoran za pojavu bora i neravnina na licu.

Šta je potrebno znati pre mezoterapijskog tretmana?

 Važno je da znate da ovo nije komplikovan tretman, ne traje dugo, oko nekih 45 minuta i možete se sasvim regularno i normalno ponašati i pre i posle njega. Bitno je samo da kada je mezoterapija lica završena ne nanosite odmah neke kozmetičke proizvode na lice, jer će kozmetičar ili doktor koji to radi uraditi u meri koja je potrebna, kao da ni najmanje jedan dan ne nanosite šminku, koja može da učini da se neke nečistoće uvuku u pore. 

Važno je da kao i uvek, tako i posle tretmana, nanosite kreme sa visokim zaštitnim faktorom, ali i da kožu u prvim danima ne izlažete suncu i sunčanju, što znači da ako radite tretman leti morate voditi više računa o tome gde i kako se krećete.

 

Ono šta može pratiti sate nakon izvršenog tretmana, mada je to kod manjeg broja osoba, jeste crvenilo, svrab, osećaj peckanja i zatezanja, što su i očekivane reakcije nakon tretmana gde koža doživljava određeni nivo stresa usled uboda iglicama. Od samih uboda se ne morate plašiti, jer se nanose kreme sa anestetičkim dejstvom koje će učiniti da nijedan ubod, koji je inače veoma plitak, ne osetite. Prvi rezultati su vidljivi čak i odmah, ali se najbolje vide oko 3 nedelje nakon mezoterapije lica.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar