Smernice za uređenje advokatske kancelarije

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Osnovni cilj uređenja svakog prostora jeste da bude prijatan i funkcionalan. To pre svega znači da treba da bude uređen u skladu sa svojom namenom, potom ličnim ukusom, ali i stilizovan prema imperativima trenutnih trendova.

VAŽNA JE NAMENA PROSTORA

Prilikom sređivanja advokatske kancelarije najpre se treba voditi činjenicom da je posredi poslovni prostor, odnosno prostor u kojem se provodi značajan deo dana i u kojem zaposleni rade, obavljaju nekad vrlo zahtevne zadatke, primaju klijente i održavaju sastanke. Na neki način, radni prostor predstavlja i javno mesto, koje otuda treba da bude predodređeno za dolazak većeg broja ljudi. 

PRE SVEGA: FUNKCIONALNOST 

Načelno, advokatska kancelarija treba da budu prostor koji je funkcionalan, praktičan, ali koji odiše profesionalnošću i ozbiljnošću. Skladom boja i dizajna nameštaja, zidova, podova, osvetljenošću i rasvetom mora da odgovori i pojedinim estetskim kriterijumima, koji nalažu da je poželjno da dominira stil koji je jednostavan, odmeren i poslovan, dok se detaljima može uneti živost, toplina i osećaj ušuškanosti.

PAŽLJIV IZBOR NAMEŠTAJA I DETALJA

Svakako da se tokom uređenja enterijera advokatske kancelarije vodimo realnim potrebama, sagledavajući i prostorni kapacitet i sledeći lični ukus. Nužno je ipak najpre voditi se praktičnošću pojedinih komada, ali ne zanemarujući ni njihovu estetsku stranu.

Advokatski posao podrazumeva da na dnevnom nivou radimo sa velikim brojem papira, da s vremenom imamo sve više fascikli, literature, te, naravno, računare, pa čak i foto-kopire i štampače, i da on potrebuje dosta fioka, polica, komoda, kao i radne stolove koji su prostrani. Ključ je u dobro iskorišćenom prostoru u kojem sve treba da ima svoje mesto, ali da bude nadohvat ruke. Takođe, kako ovaj posao zahteva sedenje, važno je i da stolice za rad, kao i one za sastanke, budu udobne. 

Nakon izbora nameštaja, potrebno je izabrati boju zidova, pri čemu je uvek podesnije birati neutralnije nijanse, usklađene sa bojama nameštaja i podova. Zidove je prikladno oplemeniti slikama ili uramljenim diplomama, prostor dodatno saksijskim cvećem ili lampama, policama sa knjigama i figurama, no ipak treba biti umeren.

Kada se biraju boje, dizajn i materijali, uglavnom preovlađuju jednobojni komadi, neutralne nijanse, proverene kombinacije, na primer kožni tapacirung i drvo. No, sasvim je u redu katkada biti inovativan i smeliji u svom izboru, te birati nameštaj intenzivnijih boja ili njihovih neobičnih kombinacija. To može odati i utisak uklapanja u savremeni stil života, ali ipak treba biti obazriv jer estetika prostora može ostaviti značajan utisak.

NAŠE MESTO OBITAVANJA GOVORI I O NAMA

Ne zaboravimo da prostor u kojem provodimo vreme, bilo da je posredi stan u kojem stanujemo ili kancelarija u kojoj radimo, na indirektan način govori i o nama. Pažljivo osmišljenim prostorom, u kojem dominira ozbiljan stil, koji je lepo osvetljen, skladnih boja, oplemenjen suptilnim detaljima, a pre svega uredan i čist, ostavićemo i utisak da smo odgovorni, ozbiljni i posvećeni poslu: na neki način pružićemo poverenje.

Naposletku, na nekoliko činjenica ne smemo zaboraviti: advokatske kancelarije su poslovan prostor, koji pre svega treba da bude udoban, ali koji svojom estetikom može ostaviti snažan utisak na saradnike, govoreći indirektno i o nama.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar