Da li nam detox tretmani štete ili koriste?

Kategorija: Zdravlje i lepota
Tagovi: Detox, Diet, Helthy, Unhealthy, Beuty, Side Effects, Detoks, Tretmani, Dijete, Lepota, Zdravlje, Nezdravo

Prvo nam je nametnuto da nam se život svede na posao, kuću, jurnajvu, a zatim su nam pod nos stavljeni razni tretmani i kure koji za samo par dana rešavaju sve naše probleme.

 

I mi poverujemo.

Koliko su zaista spasonosne sve detox dijete i tretmani kojima nas bombarduju sa svih strana?

Činjenica  je da naše telo konstantno izloženo stresu i raznim, toksičnim materijama koje ma koliko se čuvali ne možemo izbeći.

Tu su razni dodaci u prehrani (emulgatori, sintetičke boje, konzervansi), pesticidi, izduvni gasovi, duvanski dim…

Duže izlaganje ovakvim faktorima, pored stresa pod kojim smo svakodnevno dovodi organizam u stanje iscrpljenosti, loše spavamo, sve nas boli…

U nedostatku vremena, hvatamo se za slamku i prihvatamo raznorazne dijete, bez pitanja koliko je to deletvorno, koliko košta i kakve su posledice.

U poslednje vreme sve više se oglašavaju stručnjaci iz medicine i nutricionizma koji upozoravaju na ove kratkotrajne i “čudesne” dijete, koje po njihovim rečima ne samo da nisu delotvorne nego mogu biti i veoma štetne.

Najveći problem kod ovakvih tretmana jeste da deluje isključivo na posledicu, ne na uzrok problema.

 

Naš organizam ne funkcioniše na način da jednostavno čajevima, sokovima i raznim preparatima izbaci sve toksine za nekoliko dana koji su se tu taložili tokom cele godine. Ovakvim postupcima čistimo samo creva, a ne dobijamo maltene ništa.

Potpuna regeneracija organizma trebalo bi da traje najmanje godinu dana, da bi svoje telo doveli u red. Brze i „efikasne“ detox dijete su veoma naporne organizmu iako im je krajnji cilj revitalizacija.

 

Štetna posledice ovih tertmana mogu biti čak i oštećenje bubrega, kardiovaskularne smetnje, pa čak i oštećenja mozga.

Zaključak je sledeći nema brzog i jednostavnog načina za formu. Hranite se zdravo, promenite loše životne navike, posvetite se sebi tokom cele godine, ne ostavljajte sređivanje svoga tela i duha za „zadnji čas“. Ipak kako se kaže „Naše telo je naš hram“.

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar