Šta možete uraditi sa neupotrebljivim automobilom?

Kategorija: Automobili
Tagovi: Automobili, Otkup, Polovna Vozila, Reciklaža

Kada je reč o neupotrebljivim vozilima, obično je reč o automobilima, autobusima, kamionima i drugim tipovima motornih vozila, koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći i više nisu u voznom stanju te se proglašavaju havarisanim, odnosno nepogodnim za učestvovanje u saobraćaju. 

Mnogi vlasnici ovakvih automobila često se pitaju šta je najpametnije uraditi sa vozilima, budući da su intervencije popravki i ponovnog osposobljavanja automobila koji je u havarisanom stanju, često skuplja investicija od kupovine novog automobila u voznom stanju, pa se vlasnici odlučuju da potraže alternativu.

Neupotrebljivi automobil, najčešće završi kao smetnja na trotoaru ili u dvorištu dugi niz godina, upravo iz razloga što mnogim ljudima nije poznato šta mogu uraditi sa svojim neupotrebljivim vozilom, koje je teško da se jednostavno rasklopi, a budući da nije u voznom stanju, teško ga je prevesti do neke od deponija ili sličnih lokacija.

Iz tog razloga, u nastavku teksta pročitajte, šta možete uraditi sa svojim neupotrebljivim i havarisanim vozilom, ukoliko se nalazite na području Kragujevca ili okolini, kao i savete koji će vam pomoći da se brzo i efikasno oslobodite neželjenog vozila, a usput i zaradite!   

#1 Kontaktirajte firmu za otkup polovnih vozila - brz i efikasan način da se oslobodite starog automobila 

Prvi savet, ujedno je i najlakši i najefikasniji način da se oslobodite havarisanog vozila odnosno automobila koji nije u voznom stanju - jednostavno kontaktirajte firmu za otkup polovnih vozila! Angažmanom agencije koja vrši otkup vozila u Kragujevcu, kao i svim gradovima u Srbiji ne samo da ćete se na najlakši način osloboditi viška delova, već ćete i zaraditi!

Firme za otkup polovnih i havarisanih vozila, dolaze na vašu adresu, u roku od svega dva sata od poziva, i samostalno vrše utovar i merenje automobila. Merenje vozila se vrši jer na osnovu težine dobijate isplatu, tako da je ovo fantastičan način i da dodatno zaradite i sebi nakon toga obezbedite budžet za novo vozilo ili druga ulaganja na automobilu u voznom stanju!

Još jedna dobra stvar u vezi agencija za otkup, jeste to što, primaju sve vrste vozila - od automobila preko autobusa, kamiona, kombija ali i motocikla, i uvezenih automobila iz inostranstva, tako da se lako možete osloboditi apsolutno svih viškova iz garaže!

Vaše je samo da okrenete broj telefona, a agencija dalje obavlja sve sama - za šta ćete još dodatno dobiti i novac. Nema sumnje da je angažman ovakve firme dobitna kombinacija i predstavlja najjednostavniji i efikasniji način da se staro, neupotrebljivo vozilo konačno isplati i dobije svoju svrhu.

#2 Reciklirajte delove automobila ili ih ponovno iskoristite - praktičan i isplativ metod

Agencija za otkup polovnih vozila reciklira vozila, međutim mnogim ljudima ovakav vid reciklaže ne odgovara, zbog moguće sentimentalne vezanosti za njihov automobil, koji je možda ostavljen u nasledstvo ili je prvi automobil koji su samostalno kupili.

Veliki broj ljudi, iz ovih, sentimentalnih razloga, ulaže novac u svoje stare automobile, i izlaže ih na sajmu polovnjaka. Ipak, i vozilo za koje imamo sentimentalnu vrednost, može da se uspešno iskoristi, tako da dobije novu funkciju i namenu. 

Kupite isti model automobila i iskoristite delove

Jedna od praktičnih ideja koja bi mogla da reši problem sentimentalnosti jeste kupovina sličnog ili istog modela vozila, za koji ćete obezbediti rezervne delove iz već postojećeg, neupotrebljivog vozila. Ovo naročito je naročito korisno u slučaju da ste i vi ljubitelj neke od najvećih legendi srpskih puteva.  

Ovim možda nećete uštedeti momentalno, ali definitivno hoćete na duže staze budući da ćete tim sprečiti sve buduće izdatke za nove delove i zamene istih usled dotrajalosti i kvarova. Ovo je i lep način za recikliranje i ponovno korišćenje delova, koji nisu mogli da ostvare svoju funkciju u starom vozilu.

Neki delovi, mogu se koristiti, ne samo na istim modelima automobila, već i na svim sličnim modelima, nezavisno od proizvođača, takvi su npr. akumulatori i gume, felne i delovi enterijera automobila. Mnogi od poznatih proizvođača automobila, okreću se proizvodnji automobila koji su u velikom delu podložni recikliranju.

Ipak, u ovom slučaju, u pitanju je ulaganje u budućnost, a ne momentalnoj isplativosti, pa razmislite o prioritetima prilikom odluke.

Ne zaboravite da vam za samostalno recikliranje automobila treba određeno znanje

Iako je rešenje ponovnog iskorišćavanja auto delova, na prvi pogled optimalno rešenje za sve sentimentalce, treba biti oprezan, budući da samostalno rasklapanje automobilskih delova, zahteva određeno predznanje

Naime, rasklapanje automobila tako da se ne ošteti ni jedan deo, može biti naročito komplikovan posao u slučaju sitnih delova unutar haube, ili kod rasklapanja enterijera i unutrašnjih delova vozila. Samostalno rasklapanje automobila zahtevaće posebnu pažnju i trud, ili kontaktiranje stručnog lica, što će opet, zahtevati neki izdatak.

Upravo iz tog razloga, agencija za otkup polovnih vozila, predstavlja povoljniju opciju za većinu ljudi, budući da mali procenat ume da rasklopi vozilo, što u slučaju angažmana stručnjaka zahteva dodatne izdatke.

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao u organizaciji rešenja za vaš neupotrebljiv automobil u Kragujevcu i okolini, kao i širom Srbije, i možda inspirisao da konačno upotrebite delove predmeta od sentimentalne važnosti za vas u novom, funkcionalnom maniru!

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Poznavalac22
Istražuj, testiraj, odbaci/primeni = unapredi sebe.