Vesna dolonc igra za srbiju!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Vesna, Dolonc, Tenis, Dolonts, Manasijeva, Srbija, Rusija

Potpuno neočekivano i bez ikakvih indicija da bi se to moglo dogoditi, ruska teniserka Vesna Dolonts (23) odlučila je da zaigra pod zastavom Srbije! 



Ona je odlučila i da promeni prezime iz "DolonTS" u DolonC, a ozbiljniji teniskih fanovi se ove devojke najverovatnije sećaju po devojačkom prezimenu - Manasijeva.  

Dolonceva se prvi put ove nedelje pojavila kao predstavnica Srbije i to na prestižnom ITF čelendžer turniru u Kan-Sur-Meru (100 hiljada dolara). Ona je prvo prošla kvalifikacije, a onda upisala hvale vrednu pobedu u prvom kolu nad 75. teniserkom sveta En Keotavong i to sa ubedljivih 6-2 6-0. 

Najbolji plasman karijere Vesne Dolonc je 86. pozicija na WTA listi, a trenutno zauzima 168. mesto. To znači da je ona preuzela poziciju četvrte teniserke Srbije na WTA listi i to od sugrađanke Aleksandre Krunić, koja je, podsetimo, kao i Dolonceva rođena u Moskvi. 

Dnevni list "Kurir" je početkom prošle godine pisao o Vesni tada Manasijevoj i pritom preneo njenu izjavu u kojoj otkriva da joj je otac poreklom iz Srbije.  

"Moja mama je Ruskinja, a tata Srbin. Zato sam dobila srpsko ime Vesna. Tata se svojevremeno bavio fudbalom, dok je mama bila atletičarka i skijašica", rekla je Manasijeva za Kurir i dodala da je nikad niko iz Srbije nije zvao da igra za našu zemlju.  

Prošle godine je igrala u glavnim žrebovima sva četiri Gren Slem turnira. Najbolji rezultat je upisala na "Australian Open-u" gde je iz kvalifikacija došla do trećeg kola glavnog žreba, pobedivši u drugom kolu Marijon Bartoli. Na Rolan Garosu je poražena u drugom kolu, dok na Vimbldonu i "US Open-u" nije uspela da upiše nijednu pobedu. 

Vesna Dolonc je na WTA turnirima najdalje otišla do četvrtfinala i to na onima najniže kategorije, ali zato na jačim ITF čelendžer turnirima najčešće stiže do same završnice. 

Sedam puta je igrala za titulu na ITF čelendžer turnirima, a dva puta je bila uspešna. Pre četiri godine je trijumfovala na turniru u Nantu (50 hiljada dolara), pobedivši u finalu Štefani Fogele (Švajcarska), dok je pre dve godine osvojila titulu u Žu-le-Turu (50 hiljada dolara) pobedom nad Amerikankom Alison Riske.  

 

Bilo kako bilo, DOBRODOŠLA VESNA! 


Autor: http://tenissrbija.blogspot.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...