Litar benzina u venecueli košta 2,7 dinara

Kategorija: Glavna
Tagovi: Cena Benzina, Bloomberg, Venecuela, Venezuela

Za litar benzina u Venecueli potrebno je izdvojiti 2,7 srpskih dinara. Galon benzina u Venecueli, prema Blumbergu košta 0,09 evra (jedan galon ima 3,78 litara).

Benzin je najskuplji u Norveškoj, Finskoj i Italiji, a najjeftiniji u Venecueli, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Egiptu.

Prema listi na kojoj se našlo 55 zemalja objavljenoj u internet izdanju magazina Blumberg, benzin je najskupljiji u Norveškoj jer je u cenu uračanut porez od 60 odsto, dok su SAD na 44. mestu sa porezom od 11 odsto. Podsetimo, cena benzina u Srbiji je skoro 150 dinara po litru, oko 1,30 - 1,40 EUR po litru.

Francuska je na jedanaestom, Belgija na desetom a Velika Britanija, sa cenom od 2,3 evra po litru, na devetom mestu liste zemalja sa najskupljim benzinom.

To je redosled država sa nominalno najskupljim benzinom. Međutim, Blumberg je objavio i redosled istih zemalja, ako se u obzir uzme i koliko je potrebno da se u svakoj od tih zemalja radi za litar goriva.

Ako se uzmu u obzir prošečne plate u ovim zemljama, situacija se drastično menja, pa tako onda Indija izbija na prvo mesto gde litar benzina košta 1,6 evra uz prosečnu dnevnicu od 3,75 evra, a Norveška na 48. mesto sa prosečnom dnevnicom od 200 evra.

Venecuela je, uzimajući u obzir oba kriterijuma, zemlja sa ubedljivo najjeftinijim benzinom na svetu.


Autor: Economy.rs

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...