Antić košta fss 1.196 evra dnevno!?

Kategorija: Sport
Tagovi: Radomir, Antić, Fss, Srbija, Fudbal, Trener, Selektor

Naš fudbalski Savez najverovatnije moraće da podigne kredit kako bi bivšem selektoru isplatio 2.400.000 evra duga zbog prevremenog raskida ugovora na jesen 2010. godine. 


Ukoliko je presuda Sportskog suda u Lozani konačna, uprkos tvrdnjama čelnika Fudbalskog saveza Srbije da je to tek "prvo poluvreme", bivši selektor "orlova" Radomir Antić koštaće našu Kuću fudbala paprenih 1.916 evra dnevno...

...do 2016. godine!?

"Blic" se u broju od petka bavio ovom temom i izračunao da bi najpovoljniji kredit, koji bi FSS mogao da dobije za izmirenje duga prema bivšem selektoru mogao da izgleda ovako: iznos duga/kredita 2.400.000 evra, rok otplate 48 meseci, kamatna stopa sedam odsto, mesečna rata 57.471 evra, dnevna rata 1.916 evra, ukupna kamata 358.607 evra.

Ukupno - 2.758.607 evra.

S obzirom na to da se reprezentacija Srbije nije plasirala za EURO i da je na taj način FSS ostao bez značajnih sredstava, s kojima bi znatno lakše mogao da isplati Antića za prevremeni raskid saradnje na jesen 2010. godine, kredit je najverovatnija opcija.

"Koje bi sve uslove dobio Savez zavisi i od toga da li FSS već ima saradnju s bankom gde bi podigao kredit, kakav mu je bonifet, a u tom slučaju možda bi moglo i da se pregovara o grejs periodu", piše "Blic".

Ovaj list navodi i da Karadžić pod "drugo poluvreme" verovatno podrazumeva moguću kontratužbu FSS zbog Antićevih kršenja nekih odredaba ugovora, što bi opravdalo otkaz koji je tadašnjem selektoru uručen na startu kvalifikacija za aktuelni EURO u Ukrajini i Poljskoj.

 

(MONDO, foto: MN Press) 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...