Ljubav ili karijera: kako napraviti pravi izbor

Kategorija: Aktuelno
Tagovi: Darija Savić, Izbor, Karijera, Ljubav, Ljubav Ili Karijera: Kako Napraviti Pravi Izbor

ada je reč o izboru između ljubavi i karijere, nikada nije lako naći pravi odgovor.

S jedne strane imate one konzervativne romantičare koji bi vas posavetovali da izaberete ljubav, a sa druge strane one ambiciozne osobe koje bi vam rekle da odustanete od svog privatnog života i sledite svoje ambicije.

Ali, zaista, nikada nećete naići na jednostavno rešenje koje će vam olakšati izbor. Odluka je uvek teška i verovatno je da se možete pokajati ukoliko vas baš ono što izaberete ne učini maksimalno srećnima ili uspešnima, ili ukoliko svim srcem ne verujete u svoj izbor.

Pravu ljubav je teško naći

Ljubav je zaista nešto posebno u životu svake osobe i ta posebnost je čini tako retkom.

Dok je vrlo lako zaljubiti se, jako je teško biti u ljubavi sa nekom osobom, za to su potrebne dve srodne duše koje se razumeju i koje su nesebične u ljubavi.

Da li ste u vezi zbog koje se osećate srećno na kraju dana?

Oko ovoga nema okolišanja, dobra karijera može obezbediti bolji život. Možete imati svog savršenog partnera, ali ukoliko patite zbog svoje loše karijere, da li ćete ikada biti srećni u svom “jadnom” životu?

Prava ljubav može da se odupre svim izazovima

Da, to je tačno. Ako se istinski volite, ne morate da brinete o razdvajanju na nekoliko godina ili o tome da li ćete imati vremena jedno za drugo. Umesto da brinete o ljubavi ili karijeri, smislite kako da uskladite i jedno i drugo.

Uvek ćete biti ambiciozni

Da li će ijedan uspeh u karijeri zasititi vaše ambiciozno srce? Da li ćete se ikada smiriti i biti zadovoljni sa onim što imate? Svi želimo više. Ali, ponekad odlučimo da se odreknemo savršene veze da bismo nastavili sa nečim što nas nikada neće zaista zadovoljiti. Kada je u pitanju odlučivanje između ljubavi i karijere, pomoći ćemo vam da shvatite šta je zaista važno za vas i kako bi trebalo da se nosite sa tim. Naposletku, svaki odnos je jedinstven i različit, i svako ima sopstvene zahteve i načine za ostvarivanje sreće.

Kada izaberete ljubav

Ukoliko ste odlučili da se držite ljubavi i odustanete od boljih izgleda u karijeri, evo nekoliko stvari koje bi trebalo da razmotrite:

Da li ćete ikada oprostiti sebi što ste propustili priliku za bolju karijeru?
Većina ljubavnika koji stave ljubav na prvo mesto završavaju tako što se vrlo brzo, prilikom prve svađe, pokaju zbog svoje odluke.

Da li ćete osećati gorčinu?
Gorčina je lagani uništitelj veze. Ukoliko ste ikada zažalili što ste odustali od karijere, vaša gorčina će se pretvoriti u mržnju prema vašem partneru. Vremenom ćete postati prgavi i konstantno nervozni, posebno kada ne budete u mogućnosti da priuštite sebi ono što želite. Vremenom, gorčina može uzeti danak vašoj sreći i možete završiti tako što ćete kriviti vašeg partnera za sopstvene nedostatke.

Ukoliko odaberete posao:

Da li ste našli partnera koji je brižan i pun ljubavi?
Da li vam se pružila životna prilika u pogledu karijere? Možete prekinuti svoju vezu i nastaviti dalje, ali zapamtite da je pravo blago pronaći ljubav svog života i da to malo ljudi iskusi. Da li ste vi pronašli ljubav svog života?

A, ukoliko vam se pružila prilika da napredujete, a za koju verujete da se dešava samo jednom u životu i ukoliko ste odlučili da se fokusirate na karijeru, onda se ne osvrćite i ne plačite nad svojom izgubljenom ljubavlju. To je odluka koju ste svesno doneli i znali ste da odustajete od ljubavi i idete dalje.

Da li možete da krenete napred i zaboravite sve što je bilo?
Ponekad možete biti zabrinuti što ste se vi i vaš partner udaljili, ili zažaliti što morate da okončate vezu, čak i ukoliko je savršena. Da li zaista možete sve da ostavite iza sebe bez žaljenja? Zaista nema poente da žrtvujete vezu u ime karijere i da nakon toga provedete mesece u kajanju zbog svoje odluke, uništavajući na taj način svoju karijeru.

Kada izaberete i ljubav i karijeru

Ne morate uvek birati između ljubavi i karijere. Ukoliko se vi i vaš partner veoma volite, uvek ćete naći način da održite vašu vezu čvrstom i jakom, i da pomognete jedno drugom da se poslovno ostvarite. Najteže je to izvesti ukoliko ste skoro počeli da se zabavljate. Veza je na početku previše krhka da bi izdržala izazov. I to je vreme kada bi trebalo da se zapitate da li vaša nova ljubav ima potencijala da se razvije u pravu i veliku ljubav. A sa druge strane, morate dobro da razmislite koliko vam je bitno da napredujete u tom trenutku i koliko vam je potreban novi posao koji će, možda, zahtevati više vremena da mu se posvetite ili da se, čak, preselite u drugi grad ili državu.

Zašto mislimo da ljubav pobeđuje nad karijerom 

Odmeravanje prednosti i mana vam može pomoći da se odlučite između ljubavi i karijere. Ali, ukoliko ste i nakon toga nesigurni i zbunjeni, mi vam predlažemo da se držite ljubavi. To je kockanje, da, ali to vam može doneti doživotni dobitak.

Prava ljubav vas može usrećiti više no što će novac ikada moći. I na kraju dana, vi zapravo želite da zaradite više novca kako biste uspeli da kreirate srećne uspomene i provedete više vremena sa vašom voljenom osobom. Ali, ukoliko zarađivanje novca podrazumeva odustajanje od ljubavi, za šta se onda zapravo borite, zbog čega zarađujete?

Svako od nas ima želju da u životu podeli srećne trenutke sa nekim, kao i one tužne, kada nam je potreban zagrljaj i ruka spasa. Ljubav može učiniti vaš život vrednijim i ispunjenijim.

Danas vam se može učiniti da vam nije potreban neko sa kim biste delili život. Možda isuviše volite sebe da biste brinuli o nekom drugom. Ali, kako godine prolaze, shvatićete da samoljublje, karijera i novac nemaju nikakvu vrednost kada nema onoga sa kim biste to podelili. Ljubav vas ispunjava kada sa nekim sve nesebično delite, tada ona daje vašem životu dublji smisao.

Ukoliko morate da izaberete, uvek se odlučite za brižnu ljubav, a ne za karijeru. Bolje je biti romantik sa trajnim, vrednim uspomenama i srećnim momentima, nego radoholičar bez života i sa svim parama ovoga sveta.

Ali, ipak, kada je reč o ovakvoj odluci, razmislite da li ste srećni u svojoj vezi ili smatrate da zaslužujete bolje? To će vam dati najbolji odgovor.

 

Wannabemagazine.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...