Puko mi kondom!

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Kondom, Kontracepcija, Zaštita, Trudnoca

Žene, jel vam se desilo nekad da vam pukne kondom? Nije vama, nego njemu? Znate ono, vi stoposto sigurne da ste zaštićene i odjednom ugledate rascvetali kondom,  u sekundi vam dođe da umrete od smeha a onda ukapirate da je ono što je trebalo da završi u njemu završilo u vama pa vam odma’ dođe da stvarno umrete ali pre toga vam dođe da obezglavite dečka, i gore i dole, zarožete se, lijete suze i sve šmrcajući ga optužujete da ni taman kondom ne ume da kupi. I mrzite ga dok se nepobitno ne utvrdi da niste ostale u drugom stanju, obično kad prođu jedno dve, tri menstruacije, za svaki slučaj.

Ne znam da li postoji makar jedna devojka koja se nije naša u situaciji da drhti od straha da nije došlo do neželjene trudnoće, čak i ona  koja na sve moguće načine vodi računa da do toga ne dođe. Eto taj puknuti kondom. I ako nije pukao, da slučajno nema neku malu, malešnu rupu koju vi ne vidite ali tvrdoglavi spermatozoid gararantovano vidi. Pa plodni dani. Pa drugarica ostala u drugom stanju iako je pila kontraceptivne pilule. Pa spirala koja može da krene kroz telo i izađe vam na uvo. Pa on koji vas je ubeđivao da zna šta radi, kad treba da ukoči i parkira se a vi verujete da je u saglasju sa svojim spermatozoidima.

Meni se desilo par puta. Nije svaki put da pukne kondom, nego da sumnjam da možda nisam ostala u drugom stanju kad mi se ne ostaje i sve sam imala neke sulude misli. Ako sam ostala u drugom stanju, ima da se ubijem, bože, ako me voliš ti nećeš to da dozvoliš (iako bog nema veze s tim, ali panika, sestre), ako nisam ostala u drugom stanju, evo, obećavam, neću nikada više da imam seks, dal da ubijem njega pa sebe, sve tako nešto, samu sebe da prestravim.

Elem, u paniku da nismo ostale u drugom stanju uglavnom upadamo jer smo neobaveštene i igramo se sa srećom naivno verujući da se neke stvari uvek dešavaju drugima. Kad smo mlade i glupe računamo neke plodne i neplodne dane kao da smo sve na isti kalup  pravljenje, izbegavamo da pijemo tablete za kontracepciju jer sadrže hormone a i muškarac ih je izmislio, gde to može da bude dobro, o ostalim sredstvima malo znamo, mislimo da su nam drugarice najmapetnije pa se umesto sa stručnjacima konsultujemo sa njima i tako sebe dovedemo u situaciju da imamo te sulude misli i živimo u horor filmu sve dok ne ispadne da nismo u drugom stanju.

Ako jesmo, postoje samo dva rešenja, da rodimo ili odemo na abortus.

Da ne bi rađale kad nam se ne rađa, a još manje da ne bi morale da idemo na abortus, nimalo naivnoj internvenciji, bez obzira što vam se može učiniti tako kad čujete koliko ih se godišnje uradi, postoje mnoga sredstva za sprečavanje neželjene trudnoće.

Kad napravimo kiks sa njima, ili budemo toliko glupe da ne koristimo ništa a postoji realna opasnost da smo imale odnos u vreme kad nije trebalo, postoji tablet za dan posle. To jest za odmah posle, šta tu ima da se čeka.

Ja više nisam devojka, žalosti moje, ali sam pre dvadesetak godina, dok sam još i po godinama i po statusu bila devojka, od strane žensko edukativnih magazina a i muškaraca koji su naučeni da žena mora da misli na sve, obaveštena da ako sam modernih shatanja, jelte, ‘oću da imam seks pre braka i kad neću da ostanem u drugom stanju, moram uvek u tašni da imam kondom! Pa kad me on pripita – Seko, jel’ oćeš, zavirim u tašnu, ako je kondom tu, odgovorm – normalno da hoću. Ako mi nije do seksa mogu i da slažem, nema veze, ali kondom je morao da bude u tašni. U slučaju nuklearne katastrofe, ličnu kartu u zube da mogu da te identifikuju a kondom u džep ako baš pretekneš.

O kontraceptivnim tabletama se nije govorilo, bar ne onoliko koliko treba, to bilo sramota, gde poštena devojka to da pije. Koliko se onda o njima nije govorilo, toliko se danas malo govori o piluli za dan posle. Pardon, odmah posle.

Dakle, ja bih danas rekla, ako ste devojka koja ide u korak s vremenom, morate u tašni da imate pilulu za dan posle.

Pošto su za tu pilulu vezane mnoge kontroverze, veruje se da su abortivne pilule što nisu, one sprečavaju začeće, ne prekidaju već začetu trudnoću, veruje se da su hormonske bombe, ako u ovo verujete znajte da kada žena ostane u drugom stanju dolazi do promene hormonskog statusa, žena ostajanjem u drugom stanju ulazi u drugo hormonalno stanje  koje se naglo prekida abortusom što je takođe šok za ženski organizam, veruje se da su one isto što i klasične kontraceptivne tablete što nisu i ne smeju se često uzimati.

Istraživanje koje  je sprovelo Udruženje za reproduktivno zdravlje pokazalo je da polovina ispitanika (starosti od 15 do 49 godina, na teritoriji Beograda) zna da postoji pilula za hitnu kontracepciju, ali ne znaju kako deluje niti kako se pravilno koristi,  a svaki deseti ispitanik uopšte ne zna da postoji ovakva tableta.

Ukoliko želite da saznate kako da sprečite neželjenu trudnoću a naročito šta da radite kada sumnjate da do toga može doći što ne sme da vam se dešava svaki čas, da saznate šta su tablete za dan posle, dođite u utorak, 25. septembra, u 18 sati, u Coffee Shop HQ, da se družimo i da čujete kako smo preživele mi kojima se desilo da im pukne kondom!

Zvanični poziv za TwitUp #danposleUPovde.

„Odmah nakon ejakulacije neka se oboje razdovoje i neka žena naglo ustane. Stisnuti i istresti nos sedam puta. Vrisnuti glasno. Ona treba da skače unazad sedam do devet puta. Ovo je uptstvo za kontrolisanje začeća koje datira 1 500 godina pre nove ere.

Skakanje unazad neće pomoći ali edukacija hoće.

Ovo je moja podrška edukaciji o hitnoj kontracepciji.

 

Mahlat.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...