Vreme je da očistiš svoj organizam

Kategorija: Zdravlje
Tagovi: Detoksizacija, Čišćenje Organizma, Detoks, Detoks Program

Bliže nam se slave i obilne trpeze. Sada je pravo vreme za detoks program koji će ti pomoći da lakše podneseš praznične đakonije, ali i sezonu gripa i prehlada. 

Veoma jednostavan način čišćenja organa za varenje je uzimanje gline. Uveče, pre odlaska na spavanje, kašičicu gline u prahu (može da se kupi u prodavnicama zdrave hrane), nalijte sa pola decilitra vode i ostavite da prenoći. Ujutru, čim se probudite, popijte samo vodu, a glinu bacite (nikako u slivnik jer možete da zapušite odvod). To bi trebalo da radite kontinuirano sedam dana, a potom, naredne dve sedmice, glinu i vodu meštajte ujutru i popijte sve zajedno.



Tih dana ne bi trebalo da unosite namirnice sa visokim procentom proteina.

Ukoliko vam ne prija ukus gline, probajte toplu limunadu, koja takođe čisti organizam. Ugrejte dva decilitra vode do ključanja (ne bi trebalo da proključa), dodajte sok od pola limuna i kašičicu meda koji najviše volite. Popijte ujutru, čim se probudite.

Limun možete dodavati vodi svaki put kada je uzimate tokom dana. Nacedite nekoliko kapi u čašu tokom 30 dana. To je odličan način da se "skinete" sa gaziranih i kupovnih voćnih sokova koji su puni šećera, aditiva, konzervansa...

Ne volite limun? Probajte takozvanu "mesečevu dijetu" koja "pere" bubrege i bešiku, a dovodi i do laganog gubljenja masnih naslaga. Podrazumeva uzimanje vode 24 sata, ali i čajeva i kafe bez šećera, mleka i meda. Sledećeg dana jedite manje nego uobičajeno da se vaš "skupljeni" želudac ne bi preopteretio.

Ne preterujte sa ovom "dijetom", ne smete je praktikovati više od četiri puta mesečno (najbolje kada su mesečeve mene).

Pred odlazak na spavanje (ali ne baš uoči kako ne biste ustajali noću da mokrite), popijte neki biljni čaj, ali bez dodavanja šećera, meda ili mleka. Kamilica, menta, hibiskus, kantarion, lipa, šipurak, dakle čajevi koji ne spadaju u crne (ali ni zeleni čaj nije za veče jer ubrzava metabolizam), će tokom noći "prati" vaše bubrege i creva, tako da ćete umanjiti rizik od kamena u bubregu.

Dakle, pozabavite se na vreme svojim telom, kao što vidite to ne traži mnogo vremena i sredstava. Ako tome dodate i neku fizičku aktivnost, vaše telo, ali i duh, će vam veoma brzo pokazati znake "zahvalnosti".

Nemojte zanemariti ni prostor u kojem živite i radite. Zapušten i prljav prostor izaziva depresiju, savetuje sajt Caty Line. Zato je bitno da uz čišćenje tela, obavezno očistite i prostor, ali i vaše misli.

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...