Premijer liga: vidić u idealnih 11 svih vremena!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nemanja, Vidić, Premijer, Liga

Aleks Ferguson najbolji je menadžer, a Rajan Gigs najbolji igrač od osnivanja Premijer lige pre 20 godina. U idealnom timu, u izboru navijača, nalazi se i - Nemanja Vidić!



Premijer liga osnovana je 1992. godine i ove sezone završena je jubilarna 20. sezona i to na spektakularan način - titulom Mančester sitija u 94. minutu utakmice.

Iste sekunde, Mančester junajted ostao je bez 20. titule od osnivanja kluba, a čak 13. u Premijer ligi što ovaj klub čini ubedljivo najtrofejnijim u prethodne dve decenije. Svaku od tih titula osvojio je ser Aleks Ferguson, koji je na čelu "đavola" od 1986. godine.

Bez ikakve dileme, njemu je pripala i on je zaslužio titulu najboljeg menadžera Premijer lige u prvih 20 godina postojanja.

I priznanje za najboljeg igrača u prethodne dve decenije pripalo je članu Junajteda, takođe legendarnom Rajanu Gigsu, koji za prvi tim "đavola" igra od 1993. godine!? 

I ne samo to, među laureatima, našao se i naš Nemanja Vidić. Povređeni kapiten Mančester junajteda, iako igra u Premijer ligi od januara 2006. godine, izabran je u idealan tim od osnivanja Premijer lige! U moru asova koji su igrali u Engleskoj od 1992. godine do danas, Vidić je uz penzionisanog defanzivca Tonija Adamsa, jedan od dvojice najboljih štopera!

Zaista veliko priznanje za Užičanina, koji je ovu sezonu propustio zbog teške povrede kolena jesenas u meču Lige šampiona sa Bazelom. Ovo priznaje veće je utoliko što su Vidića u idealan tim u proteklih 20 godina izabrali upravo navijači, ne samo Junajteda, već svih timova Engleske.

Za razliku od idealnih 11, priznanja za najboljeg menadžera i igrača dodelili su čelnici Premijer lige, a na osnovu glasanja stručne komisije. Ta komisija, međutim, nije uvrstila Vidića u idealnih 11 već je na njegovo mesto ubacila engleskog reprezentativca Rija Ferdinanda.

Idealni tim u glasanju navijača čine: Peter Šmajhel - Geri Nevil, Toni Adams, Nemanja Vidić, Ešli Kol - Kristijano Ronaldo,Pol Skols, Stiven DŽerard, Rajan Gigs - Tjeri Anri, Alan Širer. U formaciji 4-4-2.

Stručna komisija imala je, za nijansu, drugačiji stav, pa njihov tim izgleda ovako: Peter Šmajhel - Geri Nevil, Toni Adams, Rio Ferdinand, Ešli Kol - Kristijano Ronaldo, Pol Skols, Roj Kin, Rajag Gigs - Tjeri Anri, Alan Širer. Takođe u formaciji 4-4-2.

Dakle, navijači više cene Vidića i Džerarda u odnosu na Ferdinanda i Kina.

 

(Mondo.rs) 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...