Pet pitanja koja treba izbegavati na prvom sastanku

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Ljubav, Prvi Sastanak, Pitanja, Muškarac, Zena

Što žene znaju da budu komplikovane, pa to je strašno! Čim upoznaju potencijalnog gospodina Pravog, odmah se bacaju u ispitivanje, proučavanje, analiziranje i istraživanje u pokušaju da pronađu (možda) neku tamnu mrlju u njihovoj prošlosti. Žele da znaju sve. I moraju da znaju sve. Što je sigurno – sigurno je! Pitam se da li je to urođeno, mislim, i nas majke uvek pitaju za dečka ko je, šta je, ko su mu roditelji i tako dalje. A da se jednostavno zabavljamo bez komplikacija, ne? Normalno je da želite da upoznate svog dragog, ali kod ovih pitanja budite pažljive! Pa dečko je izašao na dejt, a ne na intervju za neki posao!

Gotovo neizbežno pitanje  – “Koliko je tvoja prethodna veza trajala?” To pitanje i nije toliko loše, čisto da vidite koliko je ozbiljan i da li devojke menja kao čarape. Ali! Ne zalazite u detalje kao što su na primer: šta je krenulo po zlu, ko je raskinuo, kako, zašto i tako dalje. Sada je sa vama, prošlost ne treba da vas zanima, sa vama je novi početak!

“Gde vidiš sebe u narednih pet godina?” – pa i da si sto posto sigurna da za njega želiš da se udaš i ako si sigurna da je došlo vreme da se udaš – polako! Nemoj ga odmah uplašiti svojim planovima za budućnost! Još je rano za planiranje koji bend će vam svirati na svadbi! Udahni duboko i bolje ga prvo pitaj šta zapravo radi, ima li porodicu i tako to, nauči nešto osnovno o njemu pa onda postavljaj tako apstraktna pitanja.

“Da li je neko od tvojih prijatelja oženjen i/ili ima decu?” – još jedno jako ozbiljno pitanje. S kim si, takav si, da, kaže se tako. Ali ne mora da znači da ako je neki njegov prijatelj oženjen da odmah i on mora da se odluči na taj korak. I, kao što rekoh, upoznaj ga, vidi u kom pravcu sa razvija vaša veza, pa onda poteži ozbiljne teme tipa: brak.

“Koliko su tvoji roditelji u braku?” – pa ti si baš rešila da se udaš! I opet misliš da ako je brak njegovih roditelja skladan, biće i vaš. Ne mora da znači! Ljudi su različiti. A i znaš muškarce – čim im neko pomene tu reč njima se diže kosa na glavi! Zato slobodno zaobiđi sve što ima veze sa tom imenicom. Neka on prvi pokrene tu temu.

Ako pitamo dečka šta studira, ima li neku stipendiju, da li je na budžetu i slično, na indirektan način možemo da saznamo kakva je njegova finansijska situacija. Zaboravite na to! Ljubav je čista, predivna emocija i nemojte je kvariti novcem. Ako već želite da nađete onog pravog, to je sigurno zato što želite da budete sa njim iz ljubavi. A ako tražite sponzora – zar je važno da li je pravi?

Bilo kako bilo, na prvi sastanak ideš da upoznaš dečka, saznaš ono osnovno, pokažeš se u najboljem svetlu, na kraju krajeva – zabaviš. Za ozbiljna pitanja još uvek nije vreme. Koliko god da si nestrpljiva, uspori. Čak i ako ti čuješ neko od ovih pitanja, uvek možeš odgovoriti kroz šalu i promeniti temu, dajući do znanja da je za tako nešto, još uvek, rano.

 

 

Autor: Wannabemagazine.com


Komentarisanje je isključeno.
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...