Anketa: “moja si (ne)vera”

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Анкета, Anketa: “Moja Si (Ne)Vera”, Ljubav, Muško Ženski Odnosi, Preljuba, Prevara, Vernost, Veza, Violeta Stojanović

Prevara je nešto o čemu se govori svaki dan. Ko je koga i zašto prevario? Ipak, samo prevare nama načinjene posmatramo iz posebnog ugla i trpimo ih na sopstvenoj koži. Poverenje je kao papir, jednom kad je izgužvano više nikad ne može biti savršeno. Ovo (ne)delo okarakterisano kao preljuba glavno je pitanje morala… ili možda ne? Neko na ovaj čin gleda s prezirom, dok se drugi ponose svojim prevarama. Nije lako varati, kako li je tek prevarenima? Vreme je da utvrdimo ko više voli, a ko lepše laže. Zato smo vas pitali da li ste nekad prevarili i zbog čega (ukoliko je odgovor na naše pitanje bio potvrdan)?

“Ne, jer ne vidim svrhu prevare. Ti si u vezi sa nekom osobom zato što je voliš i u potpunosti ti odgovara, a onda ti nije potreban niko drugi. Neko pametniji od mene je rekao da je vernost stvar odluke, a ne emocija i mislim da u tome ima mnogo istine.”  (Emilija, 22)

“Ja nikada nisam prevarila svog dečka, niti ću u budućnosti. Ako poželim nekog da prevarim, onda ne treba da sam u vezi sa njim.” (Jelena, 17)

“Prevarila sam. I nije mi žao jer mi taj dečko nije pridavao dovoljno pažnje.” (Jovana, 19)

“Što ne želiš sebi ne čini drugima. Ja imam sve što mi treba i sve dobijam od svog partnera i trudimo se da naša veza bude samo jača i tu nema mesta prevari.” (Stevan,  25)

“Ne, nisam i nikad ne bih. Radije bih raskinula sa dotičnom osobom i potražila sreću na drugoj strani. Smatram da je prevara uskraćivanje poštovanja partneru.” (Dada, 22)

“Prevario sam jednu devojku i to više puta, u trenucima pijanstva. Sad mi je žao jer je to možda bila moja najveća ljubav koju sam protraćio.” (Đorđe, 27)

“Nisam prevario ako se prevarom računa samo seks. Ako se računa i ljubljenje onda uhuhu. Ne mogu da izbrojim. A zbog čega? Možda zbog toga što nisam dobijao u vezi sve što sam želeo.” (Vukašin, 24)

“Prevarila jesam, ali samo jednom. Posle toga me je grizla savest danima dok nisam sve rekla tadašnjem dečku. Naravno, šutnuo me je. Zato savet devojkama, ne varati, obiće vam se o glavu.” (Olja, 26)

“Jednom kad je moja devojka sa kojom sam živeo otišla na vikend kod svojih prevario sam je sa nekom devojkom koju sam sreo u gradu. Zašto? Pa takav sam, volim to. Što da ne.” (Nenad, 22)

“Jesam varala kad je došlo do prezasićenja u vezi. Jednostavno, bilo mi je potrebno nešto novo, a to je kasnije pomoglo mojoj vezi, jer sam shvatila da ga ipak volim. A ono što ne sazna, ne može ni da ga povredi.” (Ivana, 23)

“Dugo sam u vezi sa dečkom, ali smatram da sam još uvek mlada, pa sam zbog toga stupila u avanturu. Sad više nisam sigurna da li mi je to bilo potrebno.” (Marija, 17)

“Prevario sam devojku jednom, ali sam se pokajao. Želeo sam da ispadnem faca u društvu.” (Nikola, 18)

“Prevarila sam svog dečka, ali dok još nije bila ozbiljna veza. Danas se jako kajem zbog toga i nadam se da neće saznati jer smo još uvek zajedno.” (Teodora, 20)

“Da li sam je prevario? Jesam. I to na mnogo grozan način. Ne bih da pričam o tome, ali ne preporučujem nikome da vara. Savest posle toga proganja.” (Dušan, 30)

“Nisam, niti ću ikada prevariti. Nisam sa partnerom iz zabave već zato što mi znači. Nikad ne bih mogla tako nešto da mu uradim.” (Miona, 28)

Neki su varali, dok drugi nisu i ne planiraju. Ipak je kako je rekao neko pametniji “vernost stvar odluke, a ne emocija”.

 

Wannabemagazine.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...