Najčudniji zakoni na svetu

Kategorija: Zabava
Tagovi: Zakoni, Danska, Tajland, Japan, Gojaznost, Safari, Kenija

Ukoliko sanjate o besmrtnosti preselite se u grad Longyearbyen, koji se nalazi na norveškoj prekomorskoj teritoriji Svalbardu. Naime, u ovom gradu je zabranjeno da se - umre.

Razlog je činjenica da zbog niskih temperatura tokom cele godine tela ne mogu da istrunu. Na grobljima je poslednji put neko pokopan još pre 70 godina. Ukoliko se nađete na samrtnoj postelji u ovom gradu, vlasti će vas prebaciti na kopno, gde možete da umrete bez straha od hapšenja.U Singapuru je od 1992. godine zabranjeno da se žvaću žvake. Jedini izuzetak su nikotinske žvake, ali one mogu da se dobiju samo uz recept.

Kada jedete u bilo kojem restoranu u Danskoj, niste obavezni da platite za hranu koju ste pojeli ukoliko, prema vašem mišljenju, niste siti nakon nje.

Ukoliko vas neko od zaposlenih na carini u Velikoj Britaniji bude maltretirao, ne pokušavajte da stvar rešite na sudu. Naime, član 268 zakona o carini kaže da se protiv zaposlenog na carini ne može podneti sudska prijava u prvih 30 dana nakon incidenta, dok član 272 istog tog zakona kaže da se prijava protiv tog zaposlenog mora podneti u prvih 30 dana nakon incidenta.

U Japanu je zabranjeno biti gojazan. Iako je stepen gojaznosti u ovoj zemlji jedan od najnižih u svetu, to ih nije sprečilo da 2009. godine donesu zakon o maksimalnom obimu struka. Muškarci stariji od 40 godina ne smeju imati obim struka veći od 80, a žene od 90 centimetara.

Na Tajlandu je zabranjeno da se izađe iz kuće bez donjeg veša, da se vozi automobil bez majice ili gazi po novcu.

Ukoliko se nalazite na safariju u Keniji i vaš lokalni vodič odjednom počne da se svlači i hoda go po savani, nemojte da sledite njegov primer. Kenijcima je dozvoljeno da hodaju goli po savani, ali turistima ne.

U Danskoj ste prema zakonu obavezni da svaki put pre nego što upalite automobil proverite ispod njega kako biste bili sigurni da tu nije zaspalo neko dete. Ukoliko nekim slučajem završite u zatvoru u ovoj zemlji, nemojte previše da se brinute jer zakonom nije zabranjeno bežanje iz zatvora.

U Švajcarskoj je zabranjeno puštati vodu iz vodokotlića nakon 22 sata.

Prema zakonu nazvanom "Zakon o svemiru 1986", Vlada Velike Britanije može da koristi određenu silu kako bi sprečila invaziju vanzemaljaca, ali samo ukoliko oni ne poseduju dozvolu za invaziju.

U Čikagu možete da budete uhapšeni bilo gde ukoliko stojeći pijete neko alkoholno piće, a u Klivlendu samo jedna osoba sme da pije iz jedne boce viskija.

U Saskačevanu u Kanadi je zabranjeno piti vodu tamo gde se toči i pivo.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...