Novogodišnji aranžmani već od 30 evra

Kategorija: Putovanja
Tagovi: Doček, Nova Godina, Putovanja, Budimpešta, Novogodišnja Noć

Za 30 evra Novu godinu možete dočekati u Budimpešti (ako vas ne mrzi da već posle ponoći krenete kući), a ako ste spremni da za praznično putovanje izdvojite nešto više novca, Istanbul, Beč, Prag... čekaju na vas. 

Doček Nove godine u evropskim metropolama i dalje je veoma popularan među našim turistima. U prilog tome govori i opšti podatak o porastu broja pretraga za novogodišnja putovanja od 30 odsto u odnosu na prošlu godinu.



Prema istraživanju turističke agencije Putovanja Info, putnici se najčešće odlučuju za autobuske ture i aranžmane u trajanju do pet noćenja, a kao krajnja odredišta njihovih putovanja i dalje dominantno figuriraju Istanbul, Beč, Budimpešta i Prag.

Cene po osobi za pomenute gradove, sa uračunatim autobuskim prevozom, kreću se od 30 evra (aranžman bez noćenja u Budimpešti) do 209 evra (sedam dana / četiri noćenja u Pragu). U slučaju Istanbula nudi se i mogućnost avionskog prevoza, cena je od 240 evra po osobi (bez uračunatih aerodromskih taksi).

Kuriozitet za ovu godinu je Milano, koji je izbio na sam vrh potražnje među italijanskim metropolama. Ako tome dodamo da je, nakon analize najpopularnijih država za doček prošle godine, Italija imala zbirno najviše pretraga na sajtu Putovanja Info - donekle je bilo očekivano da vremenom ispliva neka destinacija upravo sa Apeninskog poluostrva.

Doček 2013. u gradu mode je, posle Istanbula, trenutno najprodavaniji novogodišnji aranžman u našoj agenciji. U zavisnosti od dužine boravka, cena je 159 ili 179 evra (dva ili tri noćenja, autobuski prevoz).

Novogodišnji praznici često se kombinuju sa zimovanjem u zemlji i regionu. Akcenat je na putovanjima u Srbiji (pre svega Kopaonik) i Bugarskoj (Bansko, Borovec, Pamporovo) za koje vlada veliko interesovanje, a ima još vrlo malo slobodnih mesta.

Kao alternativa, najtraženiji su aranžmani za doček na Jahorini. Apartmanski smeštaj na Kopaoniku, u drugoj polovini januara, na sajtu Putovanja Info se kreće već od 87 evra po osobi za sedam noćenja. U istom periodu, najpovoljniji hotel u Bugarskoj se može uplatiti za 85 evra po osobi, za boravak na bazi sedam noćenja sa doručkom. Pomenute cene su bez uračunatog prevoza.

Kada je reč o vanevropskim destinacijama, najveće je interesovanje za Dubai. U ponudi su šestodnevni aranžmani, a u zavisnosti od kategorizacije odabranog hotela, cene se kreću od 649 evra (bez uračunatih aerodromskih taksi).

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...