Šta vino koje pijete govori o vama?

Kategorija: Zabava
Tagovi: Vino, Crno Vino, Belo Vino, Roze Vino

Ljubitelji crnih vina su bogatije i ambicioznije osobe, belo vole vedre osobe zadovoljne svojim životom, a oni koji odaberu čašu hladnog roséa zavisni su od Facebook-a, otkiva novo istraživanje

Ljubitelji crnog vina su bogatiji, obrazovaniji i zadovoljniji, no oni koji vole belo puno su praktičniji, tvrdi istraživanje koje prenosi Mail Online. Studija je utvrdila da je, iako je to nepopularno, moguće generalizovati o ljubiteljima vina na osnovu vrste vina koje favorizuju.


Tako studija tvrdi da su oni koji vole popiti čašu crnog vina ambiciozni karijeristi, dok izbor belog vina govori da ste opušteniji i vedriji. Ljubitelji roséa su neupitni kraljevi i kraljice društvenog umrežavanja i posećuju socijalne mreže poput Facebooka više puta dnevno. Oni koji piju crno vino češće imaju univerzitetsku diplomu, u braku su i piju češće od onih koji imaju sklonost belom vinu ili roséu.

Birate li bela vina, volite domaću atmosferu, letujete u svojoj zemlji i zadovoljni ste svojim položajem na karijernoj lestvici.

Glasnogovornik Udruženja francuskih vinara, koja je naručila ovo istraživanje, kaže da se puno toga može reći na osnovu vašeg omiljenog pića. 'Neke osobine ličnosti povezane su s određenim stilovima vina.'

U istraživanju je anketirano 2.000 odraslih osoba u Velikoj Britaniji pa je utvrđeno da više od polovine ljubitelja crnog vina ima univerzitetsku diplomu i da zarađuju u proseku oko 50.000 EUR godišnje.

Njih je 81 posto trenutno srećno na poslu, a 65 posto ih je još uvek vrlo ambiciozno i žele napredovati u karijeri. Istodobno, ljubitelji belog vina zarađuju od 26 do 32.000 EUR godišnje, a samo ih 43 posto ima diplomu. Većina ih nije jako zainteresovana za uspeh u karijeri, a više od dve petine priznalo je da nisu jako ambiciozni. 55 posto ljubitelja roséa završilo je školovanje u dobi od 18 godina pa zarađuju oko 35.000 EUR godišnje.

Ne samo da su najbogatiji deo društva, ljubitelji crnog vina najverojatnije su srećno oženjeni, a čak 86 posto tvrdi da su zadovoljni stanjem u svojim vezama. Belo vino sugeriše da ćete se manje verovatno venčati, jer čak 85 posto anketiranih ljubitelja belog tvrdi da su zadovoljni svojim solo statusom.

Četvrtina onih koji uživaju u čaši crnog vina godišnje će tri puta otputovati u inostranstvo, a trećina će ih takođe provesti kraće odmore u svojoj zemlji. Ljubitelji belih vina radije letuju u domovini i nisu skloni putovanjima na egzotične destinacije.

Upitani kako bi se opisali, ljubitelji crnog vina najverojatnije će koristiti reči poput sigurni, opušteni, jaki i inteligentni; ljubitelji belog opisaće se praktičnim, pametnim, sramežljivim i tihim, a oni koji će uvek radije izabrati rosé za sebe će reći da su glasni, topli i šarmantni.

Istraživanje je takođe pokazalo da ljubitelji roséa obožavaju Facebook i imaju prosečno 146 prijatelja, a ljubitelji crnog vina radije će odabrati pravi odnos nego virtualna prijateljstva.


Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...