iGrupa

IPhone zna kada "ističe" tvoj biološki sat

Kategorija: Glavna
Tagovi: Iphone, Apple, Biološki Sat

Pametni telefon, aplikacija i datum rođenja dovoljni su da ti otkriju do kada imaš "šansu" da dobiješ decu. 



Mira Kadoura, kreativna direktorka jedne od vodećih američkih advertajzing agencija, došla je na neobičnu ideju - da napravi aplikaciju koja će ženama pomoći da, makar okvirno saznaju, do kada imaju vremena za potomstvo.

Mira je, kako sama kaže, a prenosi DailyOnline, konstantno pod stresom, prezauzeta, uvek u poslu i nema vremena za ljubav i porodicu. Ipak, sve veći broj godina, koji se nezaustavljivo sliva na njen "konto", naveo ju je da se zapita - koliko joj je još vremena ostalo, pre nego što i "zvanično" izgubi mogućnost da rodi decu?

U saradnji sa američkim zdravstvenim institutima, na osnovu dosadašnjih naučno-zdravstvenih istraživanja i mišljenja većine doktora, koji se bave planiranjem porodice, Mira je kreirala aplikaciju koja broji godine, mesece, dane, sate, minute, pa čak i sekunde do momenta kada će žena, okvirno, postati neplodna.

Aplikacija se bazira na činjenica da većini žena biološki sat svoje poslednje "tik-tak" otkuca u 44. godini.

Na adresi www.thewonderclock.com možete saznati više o Mirinom pogledu na ovaj problem, činjenice o neplodnosti i informacije vezane za samu aplikaciju. Wonder Clock, kako se aplikacija zove, dostupan je za iOS i Android operativne sisteme, besplatan je i poseduje ekranski vidžet, koji možete postaviti na ekran koji najčešće gledate, kako bi vas uvek podsećao na "tik-tak" trenutak.

Ono što je zanimljivo jeste to da aplikaciju preuzimaju i muškarci, koji su, kako Mira kaže, sve više zabrinuti da sa voljenom osobom neće moći da imaju decu, samo zato što će partnerki "iscuriti" vreme biološkog sata.

 

Autor: Mondo.rs

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!