iGrupa

IKriminal: lopovi obožavaju appleove proizvode!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Apple, Krađa, Lopovi, Kriminalci, Apple Iphone, Apple Ipad, Njujork, Ebay, Mobilni Telefoni

Čak 40 posto ukradenih proizvoda u Njujorku su Appleovi gadgeti, a lopovima su najzanimljiviji iPhone i iPad.

Appleovi proizvodi postali su toliko popularni da ih, prema informacijama koje su objavili na stranici Digital Trends, u nekim delovima gradova u SAD-u korisnici više uopšte ne koriste na ulici zbog straha od – lopova.



Ove je informacije na ovogodišnjem Aspen Security Forumu objavio Ray Kelly iz policije u New Yorku koji je upozorio na rast ukradenih mobilnih uređaja u tom gradu – između januara i oktobra prošle godine zabeleženo je 26.000 incidenata povezanih s krađom elektronskih uređaja, od čega su njih 81 posto telefoni.

S obzirom na broj ukradenih Appleovih proizvoda, policija u Njujorku ima i poseban naziv za krađu iPhoneova i iPadova – Apple picking te se ovi uređaji naknadno prodaju na stranicama poput eBay-ja gde cena korišćenog, odnosno ukradenog iPhonea može dostići i do 400 dolara, a njihova cena u inostranstvu može se popeti čak i do tisuću dolara.

S obzirom na ovu statistiku, na Digital Trendsu korisnicima Appleovih proizvoda poput iPhonea i iPada preporučuju dodatnu pažnju prilikom korišćenja njihovih proizvoda u javnosti, dok na Business Insideru kažu: Korišćenje iPhonea u javnosti je kao mahanje novčanicama po ulici.

Zanimljivo je da je krajem prošle godine po Njujorku operisala banda koja je krala samo Appleove telefone, dok ih BlackBerry-ji i Androidi nisu zanimali te su vlasnicima tih uređaja umjesto telefona, krali novac.


Autor: Economy.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!