iGrupa

Apple više neće podržavati youtube

Kategorija: Glavna
Tagovi: Apple, Youtube, Ipad, Iphone, Google

Iako su operativni sistemi i programi Appleovih iPhone-a i iPad-a imali integrisanu podršku za YouTube još od 2007., zaokret na tržištu nagnao ih je da promene poslovnu strategiju, pa čak i ako to znači nezadovoljstvo krajnjeg korisnika.



U pokušaju da ponovo preuzmu dominaciju na tržištu smartphone-a, sledeća generacija operativnog sistema koji će koristiti iPad i iPhone, a koja se očekuje tokom ove godine, neće automatski podržavati korišćenje YouTube-a, nego će korisnici morati da nabave posebnu aplikaciju ili ga otvaraju u internet pregledaču. Apple planira da ukloni i Google Maps i zameni ih vlastitom aplikacijom.

Napetost između Googlea i Applea traje još od 2009., kad je Google odlučio da se probije na tržište smartphone-a, čemu svedoči i tužba od dve i po milijarde dolara koju je Apple podneo protiv Samsunga tvrdeći da su u svojoj saradnji s Google-om povredili intelektualno vlasništvo i patente, nakon čega je usledila i protivtužba za istu stvar, prenosi San Francisco Chronicle.

I dok traje rat ovih multinacionalnih i multimilijarderskih kompanija, najvažnije pitanje koje se postavlja je kako će se sve odraziti na korisnike?

 

Autor: Economy.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!