iGrupa

Apple patentirao upravljanje pozivima

Kategorija: Glavna
Tagovi: Apple, Patenti, Iphone, Mobilni

U novom patentu koji je odobren Appleu opisuju se napredniji načini za upravljanje dolaznim pozivima.

Patent pod nazivom "Dynamic Context-Based Auto-Response Generation" opisuje metode za "pametno" upravljanje dolaznim pozivima, zavisno od toga da li trenutno razgovaramo s nekim drugim ili smo jednostavno nedostupni.



U jednom scenariju sistem može potpuno automatski u slučaju da ne možemo odgovoriti na poziv pustiti pozivatelju odgovarajuću ranije snimljenu poruku temeljenu na podacima o korisniku i pozivaocu i drugim parametrima. Npr., telefon može "otkriti" kako korisnik vozi auto, ili je na neki drugi način onemogućeni odgovoriti na poziv, i automatski preusmeriti dolazni poziv na telefonsku sekretaricu.

U drugom scenariju korisnik može samostalno odlučiti šta će napraviti, odnosno odgovoriti na poziv, staviti ga na čekanje ili preusmeriti na telefonsku sekretaricu. Stavljanje poziva na čekanje omogućuje korisniku da odredi vreme čekanja, a ta se informacija prosleđuje pozivaocu, koji može odlučiti da ostane na vezi ili ostavi poruku na telefonskoj sekretarici. Poruka ostavljena na telefonskoj sekretarici može se automatski pretvoriti u tekst, kako bi je korisnik mogao pročitati i kad je okupiran drugim pozivom.

Neke od mogućnosti opisanih u patentu već su dostupne i Appleovim i mnogim drugim "pametnim" mobilnim telefonima.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!