Kulinarstvo

Kako se hrane madona, klaudija Šifer, opra...

Kategorija: Glavna
Tagovi: Hrana, Slavni, Zvezde, Ishrana

Izgled holivudskih zvezda nešto je o čemu maštaju i žene i muškaraci. One izgledaju divno na televiziji, u filmovima, na crvenom tepihu, gde god se pojave. Kako uspevaju da uvek budu tako lepi, pre svega vitki? 

Dženifer Aniston
Biti u formi za nju je rezultat discipline u dijeti, koja prati pravilo 40:30:30.
- 40 odsto ugljenih hidrata s malo šećera, mahunarke, žitarice, voće i povrće daju potrebne ugljene hidrate
- 30 odsto čistih proteina, nisko kalorični mlečni proizvodi, piletina, ćuretina, govedina, tofu i riba
- 30 odsto esencijalnih masnoća, orašasto voće, riba i maslinovo ulje.

Po Dženifer Aniston najvažnije je imati uravnoteženu prehranu kako bi osigurali potrebne hranjive materije, hormonalnu ravnotežu i gubitak težine.

Kejt Hadson
Interesuje li vas kako je zgodna ćerka Goldi Hon izgubila 27 kilograma koje je dobila u trudnoći? Kejt Hadson brzo je prešla na dijetu bogatu proteinima i odmah je počela redovno da vežba. Glasove kritike koje je dobila nakon što joj se kilaža u trudnoći povećala, utišala je gubitkom svih suvišnih kilograma i trbušnjacima na kojima joj svi zavide. Njena visoko proteinska dijeta u kombinaciji sa kardiovaskularnim vežbama i vežbanjem s tegovima, veoma je korisna.

Opra Vinfri
Oprah Vinfri, proslavljena tv voditeljka mora zadržati svoj izgled radi svoje milionske publike u celom svetu. Sa telesnom građom na koju se kilogrami lako lepe, Opra se mora redovno boriti s viškom težine. Ona vežba pet dana u nedelji, provodeći najmanje 30 minuta trčeći, nakon čega vežba s tegovima. Jede: voće, orašasto voće, žitarice, mahunarke, povrće, ribu, piletinu i mlečne proizvode s malo masnoća. Izbegava šećer i belo brašno i obavezno ne jede ništa nakon 19 sati.

Gvinet Paltrou
Da li je jedna od najpoznatijih mršavica Gvinet Paltrou na dijeti, pitanje je koje njeni obožavaoci često postavljaju. Gvinet se drži prehrambenog režima koji izbegava mlečne proizvode, šećer i belo brašno. Povrće, integralni pirnač i nemasno meso njena su uobičajena hrana. Joga je još jedna tajna njene savršene linije.

Madona
Kraljica popa ima telo bez premca. Njeno ime postalo je sinonim za fitnes i održavanje seksi tela i u četrdesetim. Njena ljubav prema Aštanga jogi i njeno nekonzumiranje brze, pržene hrane osiguravaju joj telo koje ostaje u fit formi. Njena organska prehrana bogata je nemasnim proteinima.

Klaudija Šifer
Ovaj supermodel iz Nemačke ima najjednostavniji plan dijete od svih pre spomenutih zvezda. Ona jede voće, čaj i med za doručak, salate i supe za ručak, te salatu od piletine ili tune, ili komad piletine za večeru. Uveče na jelovniku može biti samo povrće. Za vreme snimanja, možete je videti kako jede crno grožđe i pije sok od paradajza ili biljni čaj.

Kristi Brinkli
Ona je supermodel i vegetarijanac, prezire brzu hranu i grickalice svih vrsta. Ona voli slatki krompir, ali izbegava slatkiše, a kad god treba ubrzano smršati, prebacuje se na dijetu sokovima.

Iako zvuči primamljivo držati se dijeta koja pomažu holivudskim zvezdama, nutricionisti upozoravaju na neprimerenost određenog režima ishrane.

Ako je dijeta dobra za Dženifer Aniston, na primer, ne znači da je korisna i svima ostalima. Većina dijeta temelji se na izbacivanju ugljenihidrata, koji su sastavni deo uravnotežene ishrane. Prednost se daje proteinima, zbog čega telo može gubiti kalcijum.

Umesto dijeta bolje je da se hranite uravnoteženo, jedite voće, povrće, ćuretinu, ribu, crni hleb i pirinač.


Mondo.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!