Kulinarstvo

Da li je ketering za slavsku trpezu?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ketering, Catering, Slava, Praznici, Hrana

Pojedine žene opisuju pripremu slave kao korak do razvoda ili razdora u porodici. Zato u pomoć zovu ketering službe koje nude širok raspon usluga za ovu priliku. Dostava hrane za krsne slave postaje sve popularnija a razlog prvenstveno treba tražiti u nedostatku slobodnog vremena domaćina. Ako uzmemo u obzir da spremanje raznih slavskih đakonija, torti, kolača, za ovakvu vrstu proslave traje i po pet, šest dana onda je ketering za slave ne samo jednostavnija već i isplativija varijanta. Pojedine žene opisuju pripremu slave kao korak do razvoda ili razdora u porodici.


"Volim da kuvam. Umem da kuvam. Ali što da potrošim nedelju dana spremajući milion salatica, slanih zalogajčića, rolatića, korpica, bla, bla, ako bar deo posla (ili ceo) mogu da prebacim na neko stručnije lice? Olakšaš sebi život i na dan slave budeš odmoran i lep, a ne kao da te poplava izbacila", samo je jedan od kometnara savremenih domaćica.

Ujedno i objašnjenje zašto u pomoć zovu brojne ketering službe, koje nude nude širok raspon usluga za ovu priliku, od dopune trpeze sa sitnim kolačima, salatama ili tortama, do opremanja kompletne slavske trpeze i donošenjem čaša, tanjira, escajga...

Ukoliko se odlučite za naručivanje gotovih jela dobro obratite pažnju kome ćete poveriti pripremu slavske trpeze i nemojte uvek da stavljate samo cenu u prvi plan.

Dolazeća slava - Sveti Nikola, koju praznuje većina ljudi u Srbiji, je posna. Iako je broj namirnica koje se koriste za trpezu znatno manji, ketering službe imaju u ponudi posne čorbe, posne salate, posne pite, a takođe i posni kolači i posne torte...

"Posni kanapei mogu imati istu bazu kao sto je tost hleb naravno posni, koga možete iseći katerima raznih oblika, a na njih mozete stavljati: margarin, riblju paštetu, paštetu od soje, tunu iz konzerve, kukuruz šećerac, kisele krastavce, posni majonez, kečap, biljni sir, zelene masline, marinirane šampinjone ili posnu rusku salatu", predlaže vam Branka Falendiš iz Ipanema Fooda.

 

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!