Kulinarstvo

Zeleni i plavi med iz francuske

Kategorija: Glavna
Tagovi: Honey, Blue, Green, Med, Zeleni, Plavi

Krajem avgusta prošle godine pčelari sa severoistoka Francuske u svojim košnicama su primetili čudnu pojavu. Umesto meda obične zlatne boje pronalazili su čudno obojenu supstancu zelene i plave boje.

 

 

Pčele u gradu Ribeauville u regiji Alsace su u svoje košnice počele donositi čudno obojene supstance, nakon toga  pčelari su započeli vlastitu istragu i veruju da je krivac za to postrojenje za proizvodnju biogasa Agrivalor, koje se nalazi oko četiri kilometra dalje od grada.

 Ovo postrojenje prerađuje otpad fabrike Mars koja proizvodi M&M slatkiše. Otpad se nalazi u otvorenim kontejnerima i pčele su mu mogle pristupiti bez problema, prenela je tada  Russia Today.

 “Otkrili smo problem u isto vreme kada i oni. Odmah su pokrenute sve procedure da se to zaustavi. Otpad ćemo od sada držati zatvoren unutra postrojenja”, rekao je Philippe Meinard, menadžer Agrivalora.

 Pčelari se sada pitaju šta će uraditi sa svim obojenim medom i da li će pčele preživeti izlaganje hemikalijama. Pčelari se plaše i pada u prodaji i ceni meda, jer malo ko želi kupiti plavi i zeleni med.

 “Za mene to nije med. To se ne može prodati. Ali ima isti ukus kao med”, rekao je Alain Frieh, predednik pčelarske udruge.

 

 

Teslio.com

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!