Kulinarstvo

Proteinske pločice iz vaše kuhinje

Kategorija: Glavna
Tagovi: Protein, Bars, Enrgy, Bust, Snack, Healthy, No Sugar, Proteinska.plocica, Nalet Energije, Zdravlje, Bademi

 

Ukoliko ste zaljubljenik u vežbanje ili ste veoma zauzeti po celi dan pa ne stižete da jedete, a treba vam neki nalet energije da izdržite, onda sigurno volite proteinske pločice.

 

 

Ovaj vid užine je uvek dobar, jer proteinske pločice sadrže gorivo koje sporo sagoreva i drži vas sitim i punim enrgije.

Problem nastaje kada na kupovnim ovakvim proizvodima pročitate sve sastojke koje sadrže, puno aditiva i brdo šećera. Što nikako nije dobro za naš organizam.

Mi smo vam pronašli zdraviju verziju ergetskih pločica koje moežete napraviti u sopstvenom domu koristeći samo multipraktik.

 

 

Pločice sa kokosom i limunom

1 šolja iseckanih badema ili badema u listićima

1 ½ šolja urmi ili grožđica

1 šolja nezaslađenog kokosovog brašna

Malo korice limuna

2 kašike limunovog soka

Sve namirnice savite u blender i izmiksajte dok ne dobijete željenu teksturu s tim da ste urme ili grožđice pet minuta namakali u vodi pre nego ste ih stavili u mikser.

Na dno tepsije gde će se smesa hladite pospite malo sitno mlevenih badema, preko stavite smesu i dobro utisnite kašikom ili rukom. Ostavite da se hladi par sati, izrežite na pločice, zapakujte i to je to.

Ovako pripremljene pločice mogu se čuvati na sobnoj temperaturi i do mesec dana.

Ako ne volite limun zamenite ga nekim drugim citrusnim voćem, a urme ili grožđice zamenite suvim kajsijama, brusnicama ili napravite miks.

Možete ih povezati ili preliti tamnom čokoladom ili medom, dodati razno semenje, orase ili lešnike... Kao što mi uvek kažemo, pustite mašti na volju.

 

Teslio.com

 

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!