Kulinarstvo

Ferrero roche

Kategorija: Glavna
Tagovi: Cokolad, Lesnici, Nutela
7 komentara

Za ove divne kuglice,potrebno je pakovanje oblandi za rafaelo kuglice(okrugle).

200g cokolade

200g nutele ili crni deo euro krema

52 cela lesnika

150g sitno seckanog lesnika

150g cokolade za glazuru

200g cokolade otopiti na pari,dodati nutelu i dobro izmesati.Dok je jos toplo i tecno,puniti kuglice oblande.U 26 kuglica(jedan list oblande) staviti po jedan lesnik,poklopiti drugim listom oblande i ostaviti par sati da se stegne.Obavezno staviti knjigu ili nesto slicno na oblandu da se ne bi razdvojilo.Kada se stegne,malim,ostrim makazicama izrezati kuglice.Na pari otopiti 150g cokolade pa svaku kuglicu umociti u cokoladu a zatim u seckane lesnike.Stavljati u papirnate sesirice.Ako hocete da budu sto slicniji originalu,umociti ih jos jednom u cokoladu.Znaci,cokolada,lesnik,cokolada.U tom slucaju treba jos 150g cokolade.Kuglice su jako lepe i zaista slicne kupovnim.Recept je iz knjige "Nasi najlepsi sitni kolaci".

 

Glavna

Cokolada, Lesnici, Nutela

  • Pomoravka
    Ovo mi se jako svidja,dobila sam ove oblande i nikako da ih iskoristim, ovo cu napraviti za nasu slavu. Hvala Mici
  • Pomoravka
    Mici, molim te stavi ovaj recept u kuvar da bi mogli da ga dodamo u omiljene i da ga lakse sacuvamo.
  • Pomoravka
    Mici, ovo su fenomenalne ferrero roche, molim te objavi ih u kuvaru, da bih mogla da ih dodam u omiljene. Napravicu ih za slavu. Ja sam vec isprintala recept ,ali ako ga izgubim da ga imam u omiljenima. Puno pozdrava i srecni nastupajuci praznici.
  • Mici55
    Hvala Pomoravka,probaj, izuzetno su dobre.
  • jedna_iz_bg
    Mici, ovo izgleda fenomelno, pravila bih za Novu godinu, samo mi nešto nije jasno.piše da treba 52 cela lešnika,koji se stavljaju u kuglice od oblandi , a njih ima 26 .Šta sa ostalih 26 celih lešnika ??
  • Mici55
    Jedna_iz_bg,potkrala se greska!!!!Hvala ti sto si primetila!!Jedan dupli list oblande,sadrzi 54 kuglice,sto znaci da treba 27 kom..lesnika.Oba lista oblande punis filom a samo u jedan list stavljas lesnike i poklopis drugim.Zao mi je sto sam pogresno napisala i hvala ti veliko sto si na vreme primetila!!Pozz
  • jedna_iz_bg
    hvala ti Mici, upravo se spremam da pravim .Pozdrav i tebi i hvala još jednom na divnom receptu.Moj sin će znam sigurno biti oduševljen.

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!