Kulinarstvo

Najskuplja jela na svetu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Hamburger, Pizza, Supa, Curry, Hot Dog, Tartufi, Dezert

 

Nikad se ne zna šta budućnost nosi, zato vam, za svaki slučaj, ovaj put donosimo neka jela koja će u trenu istopiti vaš račun na banci.


Najskuplji hamburger na svetu možete pojesti u Njujorku u restoranu Serendipity 3. Košta čak 295 dolara! Zašto? Le Burger Extravagant napravljen je od japanske wagyu govedine umočene u maslac od belih tartufa. Sadrži i sir Montgomery cheddar kao i prženo prepeličje jaje. Servira se sa maslacem od belih tartufa i kavijarom. Ako ovo navedeno dovoljno ne opravdava cenu, uz burger dobijete i zlatnu čačkalicu optočenu dijamantima.

Dalje,najskuplja pizza nudi se na Malti u Margo’s Pizzeria. Košta 2.400 dolara. Mora se naručiti sedam dana unapred, a sadrži, između ostalog, 100 grama belih tartufa. Zanimljivo je i to da pizzerija od svake ove prodate pizze novac donira u humanitarne svrhe.

Najskuplja supa nudi se u londonskom restoranu Kai Mayfair. Zove se ‘Buda skače preko zida’ i košta 190 dolara, jedna porcija. Mora se naručiti pet dana pre, a njeni sastojci su: meso morskog psa, školjke Petrovo uho, gljive Japanski cvet, morski krastavac, piletina, šunka, svinjetina i ginseng.

U londonskom restoranu Bombay Brasserie možete pojesti najskuplji kari – The Samundari Khazana što znači morsko blago. Košta 3.200 dolara.

Najskuplji Hot Dog košta 145.49 dolara, a ima ga u Capitol Dawgu u Sacramentu, a frittata od 1.000 dolara može se pojesti u Njujorku u restoranu Norma’s.

Restoran Serendipity 3 u New Yorku na svom meniju ima i najskuplji dezert. Smrznuti čokoladni Haute u ovom restoranu košta 25.000 dolara! Ovaj sladoled sadrži mešavinu 28 vrsta kakaa uključujući njih 14 najskupljih na svetu. Ukrašen je jestivim zlatnim detaljima i serviran je u zlatnom peharu. Ako to nije dovoljno – uz sladoled dobijete i zlatnu narukvicu (18 karata) s jednokaratnim dijamantom! Naravno, ova čokoladna perverzija jede se sa zlatnom kašičicom.

 

Economy.rs

 

 

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!