Moji nakiti

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
5 komentara

Igrajuci se starim medijumima i materijalima na nov nacin, izradila sam nekoliko komada romanticnih i vintage narukvica i ogrlica.

Za sada samo eksperimentisem i istrazujem, a komadi koji izlazem ispod ruke su svakako odraz mog trenutnog raspolozenja i afiniteta.

Jedna ogrlica, od dve koje zelim davam danas pokazem, je u toplim ljubicasto- bakarnim tonovima, a druga u mojim omiljenim plavim.

LJubicasto-bakarnu sam radila dve noci. Prvo sam napravila lancic od bakarne zice i zadimljeno ljubicastih perlica, kobinovanim sa Miyuki lce drops i velikim fasetiranim perlama, dok glavni elementi imitirsju porcelan.

Dopadaju mi se starinske slicice koje prikazuju Mari Antoantu u toaletama vecinu sam skinula sa interneta i stapala sama ( takav papir i motive je nemoguce naci kod nas barem ih ja nisam nasla), cak sam neme sama pravila kombinujuci u fotosopu likove, elemente i cetkice, a za ovu ogrlicu sam koristila jednu  gde je mari prikazana sa torticama i ruzama.

Zato se zove ,,Mary and cake'' ( bas mi se svidja da im dajem imena i da ih radim kao delove serija , kolekcija).

Velikiprivezak je od das mase na koju sam nalepila slicicu klasicnom dekupaz tehnikom. Stavila sam i dvokomponentni lak dobijem pukotine.

Sa druge strane sam radila nesto sto koristim u scrapbooko. Piscom masinom sam stampala ,,belivi ih magic!'' i dodala leptira. Poruka je jasna , a kad se zaboravimo dovoljno je okrenuti medaljon i svud oko nas, samo treba verovati.

I ostali faux-porcelan delovi imaj na sebi slicice istog stila. Rasporedila sam ih asimetricno, a torte u cvetu je dobra ravnoteza elemetima sa  ruzama, lepezom na drugoj strani.

Ogrlia u srebrno- plavim tonovima '' blue and the birds'' je bila mnogo kompleksnija za izradu, svaki elemenat zasebno je zahtevao vreme- neke sam napravila sada dok su gnezdasca, drugacijim kompozicijama, ali im bi sudjeno da zavrsa ovde.

Centarlni motiv je medaljon sa pticicom ( nikad ih dosta) u gnezdu, nastao od dela namenjenog jednoj narukvici koja je  bila osudjena na propast jos od kako je izasla iz rerne.

Ono cemu sam se najvise posvetila je svakako pravougana slicica ptice u zicanom ramo

Prvo sam spremila okvir od, zice i izlupala ga cekicem da postane siri i pljosnat. Sa ,,lica" je slicica premazana 2 k lakom i zlatnim pukotinama, a sa nalicja sam nalepila jos jednu na kojoj sam se poigrala pecetima , tusevima i dodala jedan leptir.

Kako se vama cini?

  • Isidora_C
    Lutko, ovo ti je super! Ako je i uzivo interesantno kao na slikama, svaka ti cast! Ja nisam tip za puno nakita, ali mi se cini da bih svaku tvoju ogrlicu pozeljela za rodjendan.

    P.S. Promijeni naslov u'Moj nakit' jer nakit samo po sebi znaci mnozinu.
  • smotana
    Nakit joj je prelep. Mastovit sa ukusnim bojama. Meni se mnogo dopada.
  • Mesec
    Hvala na takim lepim kometarima.
  • versatility
    probaj dekupaž na kuhinjskim daskama različitog oblika i na sobnim lampama. Mogu se koristiti i salvete, ali naravno ne bilo koje.
  • versatility
    kutijice za nakit, vaze, saksije... itd. I, u galerije, na prodaju:D

Prijavite se da biste objavili novi komentar