Ona i on

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
3 komentara

Iz Patricijinog dnevnika...

Omah posle Tolstoja

S ponosom ističem da dnevnik vodim od svoje 15. godine i da sam po količini napisanog materijala ispisala bar jedan ''Rat i mir''. Čuvam ih sve tvrdo ukoričene. Nikad se ne zna da li cu jednog dana postati  istorijska licnost, onda ce o meni imati sve napisano, crno na belo. Zao mi je sto moj muz Spasa nikad nije hteo da krije malo ljubomore zbog porekla. Za razliku od njega, ja sam rodjena u  Evropi i imam evropske manire. Sve mi se kod njega svidja, ali ubi me njegovo ime, Spasoje! Kako to para usi kad se kaze gospodja Patricija i njen suprug Spasoje! Od cega me je spas' o?.

 

Pripitomljavanje muza

Spasa je danas poduhovljen i proevropski orijentisan zahvaljujuci mom uticaju. Kada smo se upoznali bio je nekako polu divlji, cupavih obrva, vikao je kad prica, mrdao usima, mljackao kad jede, bilo ga je blam da mi orvori vrata, pridrzi stolicu, cvece je krio ispod matila pa mi je stizalo uvelo i slomljeno, a dim od cigareta pustao je kroz nos. Boze, a meni se svidjala bas ta njegova sirova pririda, kao i malje na grudima, mada mu to nikad nisam priznala. Naucila sam ga da ne pusi u sobi, da se ne cese, da promaja ne ubija, i da se familija drzi na pristojnoj udaljenosti. Ono sto jos ne zna je da cemo postati vegetarijanci. Prijatelji zivotinja ne stavljaju ih na svoj meni, to rade samo divljaci.

 

Aristokratski, pa sta

Sa Spasom mogu sve, osim da ce civilizovano dogovorimo da sam ja u pravu. To pusto balkansko uvek bi da njegova rec bude poslesnja. Zasto sam ga pustila da bira ime za sina tek kada su mi na ultrazvuku rekli da nosim devojcicu. Dala sam joj najlepse ime koje se slaze sa mojim, Anastazija. Anastazija od oca Spasoja, ne ide brate nikako,ali kao Spasa moze da prodje. Sada treba da izaberemo ime za drugo dete i ja sam dala svoj spisak: Tea Lea, Mia.

 

Myroslav i Wladimir

Uz Anastasiju pasu samo  aristokratska muska imena, zato Spasa moze da zaboravi da ce nam sin biti  i podsetnik na junacku proslost njegovih predaka. Evo mu savremenih politicara pa neka  bira musko ime. Moze da bude i Vladimir, ali sa W, ili Myroslav, Andrey. Kad vec ima mo evropske registrske tablice zasto nam se i imena ne bi modernizovala?. 

  • ZokiYYZ
    Da li je ovo neka sprdnja?? Vidi, molim te, "modernizacije" imena do te mjere da to vise nisu srpska imena?!
    A da i ne komentarisem pripitomljavanje muza i ovo za vegetarijance! Ja sam vegetarijanac ali LICNIM izborom, ne zato sto mi je to neko rekao, niti me natjerao na to, ni zato sto "samo divljaci" stavljaju zivotinje na meni! Uzas...
  • MasterEng
    Super prica. Jos, hocemo jos
  • MasterEng
    Super! Hocemo jos!

Prijavite se da biste objavili novi komentar