Bracne price

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
4 komentara

                                                           Iz Dnevnika Nemanje M.

Moja, zena kakve nema

Zovem se Nemanja i ozenjen sam Majom.  Ona je definitivno moj najveci uspeh u zivotu. Osvajao sam je kao olimpijsko zlato, lomeci se oko nje jos od srednje skole. Bila je lkalna lepotica, a ja zgoljavi klinac s cvikama. Zbog nje sam bio najbolji djak, pisao pesme, trenirao kosarku, sve sam radio samo da je privucem. Namucio sam se nevidjeno, ali vredelo je truda. Sada smo vec tri godine u braku, rekao bih idealnom, a meni i dalje nije jasno sta je nasla na meni?

Cud je zenska smijesna rabota!

Moja zena i dalje je za mene enigma. Prija mi tolika njena paznja i ljubav, ali ne znam cime sam to izazvao? Ili nesto krije od mane? Danas mi je rekla i da joj se svidjaju celavci, a ja sam bio ubedjen da voli moju kosu? Razmisljam da li da obrijem glavu? Da li nesto da istetoviram?

Hvala ti frizeru sto postojis...!

Da li ja svojoj zeni licim na pticu? Sta da zakljucim nakon onog sto je danas nazvala ruckom? Skoro sam se uplasio. Zelenos, malo pirinca i zrnevlje, kao iz onih strasnih  casopisa o makrobiotici koji me plase! Travke i lisce, kao da sam prezivar! Da li pokusava nesto da mi kaze, a ja ne umem da citam izmedju redova? Znam samo da sam nocas orobio frizere. Posle moje posete ostao je opustosen, kao da ga je vod vojske pregazio.

Selo moje lepse od Pariza...

Maja je pravi produkt urbane sredine, dete betona i bandere koje je selo vidjala samo u slikovnicama. Ali prosle godine na more nekako nije bila raspolozena za vecernje izlaske, valjda se i ona umorila od buke strke. Zato sam bez razmisljanja prihvatio ponudu da sa prijateljima provedemo ceo odmor na selu. Tako mi je u momentu sve bilo idilicno, seoska tisina, miris pokosene trave, koke po dvoristu, sveza jaja u tiganju. Zamislio sam maju kako lezi u stogu sena i zaljubio se u tu sliku. Nece morati da se sminka i penje na stikle, a moze da se kupa i na potoku, ako hoce, i niko je nace gledati. Osim mene, naravno.

Da li sam ja zrtva zavere?

Danas mi je bio lis nad. Prvo su me zvali iz banke da mi kazu da ni je racun blokiran, sto nije moguce.  Maja se ceo dan nije javljala na telefon, sto na nju ne lici. Sledeci sok me je docekao kod rodjene majke na rucku! Da li ona i maja rade u dosluhu mani iza ladja, ne znam, ali mi je debelo bacilo u ocaj opet povrce u tiganju umesto mesa! Njih dve su lepo cvrkutale kao da je najnormalnija pojava da se svekrva i snaja slazu. Ima li nesto ne znam, a trebalo bi?

Zona sumraka

Smeo bih da se zakunem da ja maja juce imala kosu do ramena, a danas joj je bila do struka, ali nisam smeo nista da kazem. Da pijem, mislio bih da sam pod dejstvom maligana. Ovako, oslobodjen tih sumnji, i dalje uzivam u svom braku i maji. Sve da joj kosa do jutra naraste do kolena! 

  • Mesec
    Prica je odlicna procitati je
  • MAKPO
    Ti si bas opsednut Majom ;o)

    Pozdrav
  • Dzoli
    Aha Maja i Nemanja iz razlicitih uglova..dobra prica;)
  • Shejnoslava
    Slatki ste oboje,a nachin priche poput Dushka Radovica razlichiti segmenti oslikavaju dinamiku vashe veze.

Prijavite se da biste objavili novi komentar