Ona i on

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
2 komentara

U njihovom braku sve bi bilo idealno kada b on promenio ime i priznao da je žena uvek u pravu, naročito kada greši.

                                                      Iz Spasojevog Dnevnika

Biću ''spisatelj''

Da mi je neko rekao da cu na pragu 40 pisati dnevnik, proglasio bih ga ludim.  Moja zena pata ne krije da pise dnevnik, naprotiv, ponosi se timo. Nadam se da joj jednog dana nece pasti na pamet da ga stampa. Danas je svaka druga zena spisateljica. Kad ne zna sta ce sa sobom, sedne dva popodneva i napise roman. Nisam citao ta remek-dela, da ne kvarim ukus. Mada, zasto i ja ne bih postao ''spisatelj''? Samo da napunim ovaj  rokovnik bracnim pikanterijama. Da pocnem od Patinog imena, patricija budi bog s nama. Roditelji su joj bili  gastarbajteri u nekom klagrnfurtu i mislili su da tako treba. Ona je mnogo ponosna na svoje ime, na pata se ne odaziva, nego se vredja.

 

Helmut, malo morgen

Ahilova peta kod moje zene zove se Spasoje. Ime sam dobio po pradedi, heroju sa Sremskog rronta. Mozda i nije boi heroj, ali to nije bitno. Tek, moja Pata nevidjeno je osetljiva na moje pravo ime, da moze zubima bi ga iscupala iz  krstenice. Spasoje joj nikako ne pase uz patriciju. Helmut bi bilo bas zgodno, alimalo morgen. Interesantno je kojom se brzinom odrekla svog prezimena i primila  moje, jer se ne zavrsava na ic. Tako moja zena pata, i ja spasoje, glumimo evropljane, kad ona insistira. Meni je sasvim dobro i u kozi balkanca, al kad treba mogu da budem sta hocu.

 

Ubi me promaja, al trpim

kada je moja pata stigla iz klagenfurta bila je sva ustirkana i programirana. Valjalo ju je malo odomaciti. Nije bilolako, ali naucio sam je da piletinu  jede prstima,da je jutro za kafu, a ne za trcanje, da je kum svetinja, da se prasetina obavezno jede za svaki praznik, a da rucak  nije rucak bez kilo mesa. Podneo sam i ja zrtvu. Iz ljubavi prema njoj sedim na promaji koja me  ubija, pusim na terasi, brijem dlake ispod ruke, ocupali su mi obrve, ali kiselog kupusa se nisam odrekao. Ni belog luka. A te njene vegetarijanske fore moze da zaboravi.  Pse, macke, akvarijumske ribice, papagaje i hrckove mi ne jedemo, ostale zivotinje nisu kucni ljubimci.

 

Jako mudro

Provalio sam zensku psihu! One cerkama daju sve kraca imena da bi jednog dana mogle da dopisuju  prezimena, npr: Mia Savic-Peric-ciric-Urosevic, da se ne zamere nijednom bivsem muzu. Narocito ako su iz svakog braka izasla sa nekom  nekretninom. U secanje na bivse dobrotvore, nosice sva njihova prezimena. Kao ordenje. E, moj Spasoje, kako si pametan. Kod njega svidja, ali ubi me njegovo ime, Spasoje! Kako to pata usi kad se kaze gospodja Patricija i njen suprug Spasoje! Od cega me je spas' o?.

 

NASTAVI CE SE... 

  • MasterEng
    Super. Na obe strand. Hocemo jos!
  • MasterEng
    Na obe strane.

Prijavite se da biste objavili novi komentar