Pusenje

Kategorija: Glavna
Tagovi: Cigarete, Pusenje, Želja
11 komentara

 

Nisam zapalila cigaretu ima cirka 15 godina. I nje mi falila. I bila sam ponosna na svoje dostignuće.

Poslednjih dana, pak, imam neodoljivu želju da zapalim cigaretu. Osećam njen miris u vazduhu iako niko u mom okruženju ne puši.

Moja pluća vrište za cigaretom, za tim slatkim, omamljujućim mirisom koji će me u trenutku smiriti.

Smiriti? Pf. Da, smiriti.

U stvari, potreba za cigaretom je potreba za smirenjem, potreba za unutrašnjim mirom. Toliko toga me strefilo ovh nekoliko dana... Tjah, gde dana, nekoliko meseci, a ja ... Nemam snage , čini mi se - pucam po šavovima.

Stres za stresom a ja ne umem da se nosim s njime. Mislim, inače umem. Ali trenutno... Nemam pojma šta  mi je. Nemam pojma zašto ne umem da se nosim sa svim što me je pritislo.

Zato cigareta? Bekstvo? Moguće – inače često bežim u tom smeru – pitanje je jedino biram li hranu ili... Nema ili, birala sam hranu.

Hoću li odabrati cigaretu? Nadam se da neću.

Hitno mi je potrebna grupa podrške koja će mi reći da ne palim cigaretu, da ja to mogu, da mi nije potrebno bekstvo, da...

Topla je noć napolju. Topla i vlažna. Odoh da se prošetam. Valjda će proći. 

 

  • Ivy_Poison
    Psihicka zavisnost..proci ce te zelja ako prestanes da razmisljas o tome. Ja sam pusac, ne propustas nista,necete te smititi vec jos vise razdraziti jer ce ti se opet traziti nikotin.Ruke mi smrde na duvan, pepeljara takodje, u kuci mnogo dima..bljaaaaak! Ne popustaj pred porokom opet.Ja sa svojim ne znam kako da se izborim jer ne mogu da donesem odluku,da prelomim.Imas moju podrsku da istrajes.
  • Grlobolja
    Hvala Ivy :) Prosetala, popila caj i - zelja nestala. Za sada. Cudi me sto se sada pojavila ta zelja - a nije godinama iako sam imala i vecih problema u zivotu...
  • AB77
    Nazalost ili ne i ja sam pusac ali zasad ni ne pomisljam o tome da prestanem; ubedio sam se da mi je cigareta najbolje 'oruzje' u stresnim situacijama..znam, mozda gresim ali sta cu, to je tako kako je
  • variolavera
    "sa cigaretom nikada niste sami"
    :))))
  • Grlobolja
    @AS Ja sam bas htela da prestanem, bila sam cvrsto resena i motivisana. Ali, eto, naidju takve krize :)

    @Variola, Dobar slogan, samo se plasim da mi ne pomaze bas mnogo :)
  • Ivy_Poison
    Naravno da gresimo kada zapalimo jer smo pod stresom, hvala bogu da mi je to jedina zavisnost koju imam,a uskoro cu ,nadam se ,krenuti u borbu protiv nje.
  • AB77
    Ja sam pre izvesnog vremena bas preterano puno pusio, prvenstveno zbog cinjenice da sam tada vozio sleper i prosao celu Ameriku ni sam ne znam koliko puta..pa znate ono, padne mrak a ti za volanom, lagano pustis muziku tek da se cuje a da ne smeta partneru i sta drugo da se radi osim zapali i vozi...a sad u zadnje vreme relativno manje pusim mada isto nekad se desi da ispusim i kutiju za dan....
  • PERISTERI
    I ja sam jednom davno ostavila cigarete i nisam pusila 10 godina. Nisam imala nikakvih problema,lagano sam ostavila cigarete i nisam osecala nikakvu zelju za njima. Svi su mi govorili da sam jak karakter a ja sam znala da nije to u pitanju,jednostavno nisam imala potrebu...sve do jednog dana,isto kao i kod tebe,pojavila se iznenadna zelja. Popustila sam.Od tada sam jos nekoliko puta pokusavala da prestanem ali svaki put je bilo sve teze.Ako izdrzis sada izdraces zauvek,ako popustis...nema povratka. Govorim iz licnog iskustva ali i iz iskustva drugih ljudi.
  • Dzoli
    Sta da ti kazem..ne pusim..cigarete sreca jer su ovde pakleno skupe..morala bih se doreci nekih drugih mana kao npr cokolade;)
  • Grlobolja
    Ne popustam ! Jos uvek se ne dam cigaretama - cim zamislim koliki bi to udarac po kucnom budzetu bio - prodje me zelja :)
  • AB77
    @Dzolicius Ne daj cokoladu :DDDD

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Grlobolja
Svi ljudi ne mogu biti bogati i poznati, ali svi mogu biti dobri. ~ Konfučije