Pomozimo marijani da dobije novo srce!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Pomoc, Marijana, Transplantacija, Srce
10 komentara

Marijana Ševo je rođena 09.07.1986. u Drvaru, BiH. 1995. godine posle Oluje sa porodicom dolazi u Krajišnik, gde je završila osnovnu školu i boravila dok je išla u srednju školu u Zrenjaninu. Od 2008. godine živi u Novom Sadu. Od svoje 13. godine boluje od teške bolesti kardiomiopatija delitative! Kao dete lečila se u Tiršovoj bolnici u Beogradu, da bi 2007. godine prešla da se leči na Institut Sremska Kamenica, gde joj je 13. decembra te iste godine uradjena implantacija kardioverter defibrilatora. Uz pomoć lekova i tog aparata koji je kontrolisao rad srca, neko vreme se dobro osećala, međutim od oktobra 2010. godine njeno stanje se pogoršalo. Od novembra iste godine je konstantno u bolnici pod lekarskim nadzorom. Jedino i sada već neophodno rešenje za njeno izlečenje je transplantacija srca. Iako još čekamo odgovor, i ne znamo gde će biti ubačena na listu, znamo da su potrebna ogromna sredstva, pa su nas lekari savetovali da već krenemo sa prikupljanjem novca.

Dvadesetčetvorogodišnjoj Marijani Ševo iz Novog Sada potrebna je hitna transplatacija srca u inostranstvu. Za operaciju u inostranstvu potrebno je više od 100 000 eura.

Marijana je jako hrabra osoba i to znaju svi koji je poznaju. Posle završenih studija na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu, umesto da započne radni odnos počinje velika borba za zdravlje u njenom životu. I sada kada joj se stanje veoma pogoršalo ostala je prisebna i svesna.

Na lečenju u inostranstvo ne može da se ode ni o trošku Zdravstvenog fonda, jer nema potpisanih ugovora. Marijana živi u petočlanoj porodici kao podstanar,u kojoj su samo otac i mlađa sestra u radnom odnosu.

Porodica i prijatelji su spremni da se što više angažuju u sakupljanju potrebnih sredstava, pa je i ovo jedan od načina da ljudi vide i pomognu, jer je svaka pomoć dobrodošla.

 

Uplate možete izvšiti na sledeće žiro račune:

ERSTE BANK a.d. Novi Sad

Dinarski žiro račun: 340-3210570823

 

Devizni žiro račun: 340-7642870878

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN RS35340764287087899932

NAME ŠEVO MARIJANA

ADRESS NOVI SAD BOŠKA NOVAKOVIĆA 20

  • Dzoli
    Mozda treba dodati detalje i informacije gde se moze slati pomoc?Prijavljujem se...Takodej kako sto vise mozemo na netu prosiriti ovu vest?
  • BabyG
    Postoji na fb-u grupa sa ovim nazivom, i na utube imaju dva-tri klipa, a pre dva dana je bilo i na jednoj novosadskoj televiziji.. Hvala, Dzoli puno!
  • Dzoli
    Nisam na Fejsu.Moze ipak i ovde neki klip adresa nesto?
  • Dzoli
    Hvala BabyG:)
    Akcija je bas humana ..ako svi doprinesemo pomalo..mora uspeti!
  • BabyG
    Daaaaa! Ja i dalje verujem da ima nas dosta koji ŽELIMO da izdvojimo to malo, jer naše malo je Marijani to puno!
  • Dzoli
    Dakle ja sam pisala redakciji "Vesti" u Sidneju, nekima nasim crkvenim organziacijama u USA i Australiji i objavial klip sa Yu Tube na blogu B92.Molimo se za obe Mirjane.
  • Dzoli
    Ispravka marijanu i Mirjanu
  • BabyG
    Hvala puno, Džoli! Srce si!
  • Cevo
    Hvala vam za ovaj post. Da dodam da se ovde preduzimaju razne akcije kao sto su humanitarni koncerti, lobiranje i sl. U pocetku je to islo malo kilavo, kao svaki pocetak, ali sada smo (mislim na ljude koji su ukljuceni u akciju) poceli da dobijamo i malo medijskog prostora i krenulo je sa prikupljanjem sredstava. Skupljeno je oko 50.000 eura, sto naravno, ni izbliza nije dovoljno. Sinoc je u Krajisniku odrzan koncert na kom su svirali majstori YU rok scene, YU grupa, i koji su obecali i sve druge vrste pomoci sa njihove strane!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
BabyG
Obožavam kad me ogovaraju.. Tako je lep osećaj kad znaš da ti budale zavide..