Pismo bogu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Humor, Pismo
8 komentara

Čovek je radio u pošti, a posao mu je bio da sortira pisma čije adrese su bile nejasne. Jednoga dana u ruke mu dođe pismo koje je drhtavom rukom bilo upućeno Bogu. On pomisli: Bolje da ja ovo otvorim da vidim o čemu se radi.

Otvori pismo, a u njemu piše:

"Dragi Bože, ja sam 83 godine stara udovica i živim od vrlo male penzije. Juče mi je neko ukrao tašnu. U njoj sam imala još samo 10.000 dinara, koje sam čuvala do iduće penzije.

Iduće nedelje je Dan Majki, na koji sam pozvala nekoliko prijatelja. Bez tog novca ne mogu da kupim hranu. Nemam porodicu da bih se nekom obratila za pomoć i ti si dragi Bože moja jedina i poslednja nada."

Radnik u pošti se jako rastužio čitajući pismo ove starice i pokazao je svojim kolegama. Svi su se rastužili i rešili da sakupe nešto novca i pošalju starici. Sakupe 9600 dinara i pošalju.

Radnici u pošti su baš imali lep osećaj zbog ovog dobrog dela. Prodje Dan Majki i gle posle nekoliko dana evo opet pisma napisanog Bogu.

A u njemu piše:

"Dragi Bože, kako se ikada mogu dovoljno zahvaliti za tvoju pomoć? Zahvaljujući tvom dobročinstvu bila sam u mogućnosti da napravim lepu večeru za svoje prijatelje kojima sam ispričala o tvom dobrom delu. Samo da te obavestim da je u pismu falilo 400 dinara. Nemam sumnje da su to uzele one lopuže iz Pošte! 

 

 • tajka
  Svi mi smo Bog.
 • Mila-Muncan-Krstic
  Jako lepo da su ljudi imali osecaj,ali kako se lako gresi ako covek nerazume nesto,na kraju baba je uvredilai ponizila sve ljude-koji su joj pomogli.
 • Burazer
  Svakako pouka da ne treba prebrzo donositi sud...
 • Mila-Muncan-Krstic
  Postoji neka izreka,nedonosi odluku na brzinu ostavije za drugi dan,jer posle prespavane noci mozda ce se doneti prava odluka.POZzzzzzzzzzzzz.
 • striptizeta
  Heheheheh bakica je zakon.....
 • Mila-Muncan-Krstic
  Ma ne nikako sa bakicama moze svako da lepo poprica,a postoji izreka da prespavana noc donosi smirene misli.
 • Teri
  Ovo sam citao pre par godina, nista novo.
 • Mila-Muncan-Krstic
  Za neke od nas ovo je novo i divno.POZzzzzzzzzzzzz

Prijavite se da biste objavili novi komentar