Nervira me ovih dana

Kategorija: Glavna
Tagovi: Politika, Srbija, Fasizam, Demokratija
11 komentara

Nervira me ovih dana što u ovoj našoj "demokratskoj državi koja teži ulasku u evropsku zajednicu", ne znam da li "TO" mogu da zovem Srbijom, više nemam pravo glasa, ni pravo da slobodno govorim.

Ne sme se više ništa reći, a što se protivi "nekim stavovima i mišljenjima".

Nikad nisam bila clan neke partije (cak ni u ona vremena SFRJ - nisam usla u savez komunista, a to se tad jos moglo i islo onako automatski), nisam ni sad, niti cu biti - ja sam vecita opozicija - ja cu uvek imati drugacije misljenje i od pozicije i opozicije, bar u ovoj zemlji, a cini mi se i na ovoj planeti.

Sad veca prava, glasa i govora, imaju i madjarski fasisti i siptarski teroristi i evro-americki okupatori, jedino su Konuzina (naravno zato sto je rus) potkacili, ali eto i on je rekao, a mi svi cutimo... Neki nemaju sta da kazu, neki idu linijom manjeg otpora, neki su peta kolona, neke ucutkuju...

Tisina, narod cuti. Pitam se dokle? Sta ce to dati na kraju?

Mnogo me nervira kad me lazu sa televizije, radija, medija - nismo svi ovce, nismo glupi, ni slepi, ima nas bas raznih i razlicitih, a politicki i socijalno smo vrlo svesni, meni se bar cini. E sad, nisu svi osvesceni, to je neka druga prica.

Ranije sam mnogo volela da pogledam sta kazu navijaci, raznih srpskih klubova, pogotovo ova dva najveca - oni su mi bili drustveni toplomer. Ali nisam samo ja osluskivala sta oni pricaju, pobrinuli su se i drugi - sad je sve teledirigovano i pod kontrolom...

Eto, bas me sve to nekako nerivira ovih dana. Onaj goruci osnvni problem ne smem ni da pomenem, inace ce se odmah naci neko ko ce me proglasiti "gorom od radikala", a verovatno to i jesam 

  • Burazer
    U bre Lollek ništa to ne valja.Sve mi se cini velikom konfuzijom..opozicija od opozicije ,nećes da kažeš svoje mišljenje .A ko ti to tačno zabranjuje?
    Da je situacija grozno teška i neizvesna to je tačno i napisah već negde da su nam izgleda jedina avangarda u Srbiji sada pederi ali ako svi idemo tom linijom da ne smemo ili ne znamo ..onda će u ne tako daleko vreme biti red za čekanje..ispred kontejnera...
  • AB77
    Ovi sto su sad na vlasti dok su bili opozicija na sva zvona su sve najcrnje govorili i pisali i pricali o Milosevicu i nazivali RTS raznim pogrdnim imenima; a sad kad su vlast im isti taj RTS sluzi za obracunavanje sa onima koji ne misle kao oni i sad im je 'najdemokratskiji medij' na svetu...Brinu se o pederima i lezbosima kao da se radi u najmanju ruku o belim medvedima a za negativan prirodni prirastaj ih zabole ona stvar. Pa da, vazna je EU i 'evroatlantske integracije' a sto narod prevrce po kontejnerima i sto se nema para za platiti grejanje...sto Kosovu preti 'oluja 2' zabole ih djoka...
  • PljucPljuc
    Rusi vladu! pali beograd i beogradski pashaluk

    p.s neko mora poceti
  • Jackie_Drum
    Ruska pomoc se samo cuje, ali se zato ne vidi ;(
  • Ivy_Poison
    Javni medijski servis Srbije koji peljesi narod pretplatom putem kroz racun za struju, kojem drzava dozvoljava da se bahate, naravno da ce sve za njih iscenirati i odraditi.Ne bojim se ja nikoga,ali ne zelim da lajem,a da nista ne preduzimam.U lokalu se neke stvari i mogu izgurati,na drzavnom nivou pojedinac nista ne moze,a nisam ni za nasilnistvo,rusenje i paljenje Beograda po ko zna koji put jer obnovu istog placamo mi poreski obveznici.Nista se ne dobija paljenjem i rusenjem.Vidi se na primeru petog oktobra.U tom slucaju mi smo samo orudje u rukama manipulanata.Dodji ce novi koji ce opet da nas naprave ovcama,i tako u krug jer dragi moji,to je POLITIKA!
  • Bane-san
    Мене као пунолетног, довољно маторог, такође још из времена оних ванпартијски опредељеног, нервира (благо речено, али прави назив би кршио нека правила пристојности!), некаква "подразумљивост" евроатлантских интеграција!!
    Да су организовали референдум лажиран као избор мис месне заједнице, привид демократије барем?!
    Некако ми је смрдљиво, благо речено, да љубим руку (или седни трап?) неком ко је до јуче уредно пуцао на нас (притискао дугмиће, шта год).
    Или би она 27. марта улица требала да се зове "Тројног пакта" или бар "Колаборационистичка".
    Васпитали су нас да је узор Обилић (чији лик и име носе медаље из доба обеју Краљевина), а не Бранковић, шта је сада ово?
    А могли смо проћи без свега овог да се госн Хребљановић на време престројио у ходу, дао мало материјала за кожна капута... Сада би, о срећо, навелико били у НАТО екипи, истина као Београдски пашалук, али, нико није савршен?
    Истина, Европа би нам показала шипак због кињења Курда, Јермена, али ипак, бар би имали излаз на неколико мора, 2 континента, гледали Шехерезаду без титлова! :Р
  • Burazer
    @Ban San za tebe nema zime bate:)
    @PljucPljuc u tom slučaju borićemose do poslednejg daha za samostalnu i svetski priznatu republiku Dorćol!
    Neću nigde odavde ali ako počne akcija eto meen mada kad se setim...
  • Lollek
    @Burazer, kako bre necu da kazem svoje misljenje?! Ja bih sve ove sto sede u vladi "onom" motkom terala! Sad i odmah! Ali takodje ne vidim ni ko bi mogao na njihovo mesto? Ti vidis?
    Meni su nekako svi isti - politicari (u nasem narodu ova rec ima znacenja: lazljivci, lopovi, prevrtljivci...)
    Nadam se da je moje misljenje sad jasnije izreceno.
    E da - mene boli uvo za EU, necu tamo (daj Boze da se raspadnu na sastavne delove ili sitnije pre nego sto mi dodjemo i do praga im sm...vog)
    Da smo neka drzava i narod, ne bi oni ljudi morali da sede na barikadama po Kosovu i Metohiji ili bi bar sada dole sedelo puno nas.
  • AB77
    Lollek "Politicari" su dokazali da su redom i svi do zadnjeg nesposobni da vode drzavu sto ce reci da je vreme da odu u istoriju i da se na njihovo mesto dovedu ne stranke vec obican covek, seljak, domacin i radnik i to uspesan i bogat seljak jer ocigledno taj uspesni seljak zna kako treba da se radi da bi se nesto steklo a ne da bude 'navali narode'
  • Jackie_Drum
    SVEDOCI

    SVEDOK 1

    Stalno mislim
    Mislim i slovim
    Svedoka mnogo je pod Nebom ovim
    Ah živote hudi
    Zar niko da sudi
    Zar nikom da se sudi



    SVEDOK 2

    Toliko smrti u jednom danu
    I nikad ne znaš koja će te dotući
    I nikad ne znaš kada će te dotući



    SVEDOK 3

    Gospode
    kako je gorak hleb
    Koji blagosloven nije
    Kako je teško rasti
    Kao drvo samoniklo
    Međ biljem kalemljenim
    Što velike i teške plodove rađa



    SVEDOK 4

    Sred polja pusta drvo
    Samo al stoji
    Cveta i razlistava se
    Čak i plodove rađa



    SVEDOK 5

    Davno u šumi
    Video sam pravu ljubav
    Dva zagrljena hrasta
    Skoro sam ponovo otišao tamo
    Još se grle




    SVEDOK 6

    Lepotu reke doživeti nećeš
    U limuzini preko mosta vozeći se
    Jednom ćeš mislim morati dole
    Gde se žubor vode bolje čuje



    SVEDOK 7

    Ko oseti nemir
    Dok tiha kiša pada
    A ko se s burom i olujom srodi
    Treba da ode daleko
    I za uvek



    SVEDOK 8

    Mojim žilama teče
    Lekovita krv sveca
    Umrlog u javnoj kući
    U vreme devalvacije ljudske svesti
    Mirno gledajuću kako mu kurve
    Otimaju novac i moć



    SVEDOK 9

    Kad budem imao dovoljno para
    Kupiću sebi dve tri žene
    I jenog prijatelja

    Neoprostivo je danas živeti u samoći



    SVEDOK 10

    Stepenice ka nebu
    Danas imaju elektromotore
    I utren oka ste gore

    Današnjici svaka čast
    Al ja ću peške polako



    SVEDOK 11

    Bio sam tamo video sve
    Ljude drveće travu i pse
    Prekrstio se
    I umro od stida



    SVEDOK 12

    U grudima srce
    U srcu ptica
    U ptici klica
    Klica ludila



    SVEDOK 13

    Ovo još niko nije napisao
  • Mrva79
    Probaj da nesto kazes na Diskusiji Emigracia pa ces tek videti sta je cenzura. Tamo je dozvoljeno pojedinicima da pljuju po tebi do mile volje samo zato sto se njima cini da ti ''nisi'' patriJota a oni, zaboga, to ''jesu'' i besmrtni su nebeski Veliki Srbi. U srpskim medijima ne mozes komentarisati neku vest ako ne obozavas Seselja. Dnevna Politika prednjaci u obozavanju lika i dela ''Vojvode'' od Haga Seselja.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Lollek
SERBIA
Misli zujalice - dosadno zasednu u mozak i zuje, ili te svrbe, pa moras nesto da ucinis sa njima – na primer da ih zapises