Bez povratne karte

Kategorija: Glavna
Tagovi: Voz, Karta, Zivot, Put
8 komentara

Te sad davne 90 i neke napustio sam ono što sam zvao svojom zemljom. Napustio i rat za koji sam shvatio da je sve, samo ne više moj rat. Zadnjim vozom iz Minhena preko Hamburga krenuo sam na Sjever. Nisam znao da li cu doci, ali zasigurno sam bio ubjedjen da se vratiti ne mogu..Bez obzira na takvu grubu odluku sa dvije ostrice nastavio sam tu noc tumarati po proslosti.Kupe je mirisao vlagom, i osjecao se samocom, te zadnjim izdisajima moje mladosti. Dok je jedan zivot u meni umirao, istovremeno se kao po nepisanom pravilu radjao jedan novi zivot. Nakon te noci vise nikad nisam jauknuo, zapomagao ili se pozalio , niti sam vidjao prepreke u zivotu , vec samo ciljeve. Na peronu se nisam osvrcao, jer vise nikoga nisam imao pozdraviti, ali znao sam da me na mom cilju ceka neko. Cekao me je zivot.

To je bila jedna dobra noc u kojoj sam konacno odrastao, i postao sto mi je namjenjeno bilo. Ja znam da i sad dok pisem ovo anonimno besmisleno pismo,neki stranac tumorno sjedi u kupeu voza i pokusava ici nekim svojim putem uz sve prepreke koje ga cekaju .Zelim ti srecu i jasan pogled na cilj.


 

 

 

  • jagodica
    Cini se kao uspesno putovanje kada se stigne na takav cilj:Zivot
  • Marsal_swe
    Jeste Jagodice...Pronasao sam novi dom u sebi, kasnije mi je bilo lako stvoriti onaj materijalni.
  • MobiWalker
    Mnogo nas je tih devedesetih napuštalo jedan dom, jednu zemlju i jedan život tražeći neki bolji, drugačiji, lepši od onoga koji su nam tada "ponudili". Drago mi je da je tvoja "metamorfoza" tekla uzlaznom spiralom i da si sebe pronašao tu gde si. Mnogi te sreće nisu bili (ako je uopšte reč o sreći, ili SAMO o sreći). Bivalo ih je tada koji su iz opanaka uskočili u cipele, ali i obrnuto. Šta je kome od toga zaista primereno - da se primetiti po načinu na koji hodaju u toj novostečenoj obući. Jedna je država-ideja-san tih godina nestala, rodilo se previše državica, a da bi se poverovalo da su i one udoban ležaj za neke nove snove. Zato, ako si otišao i ako je to što si tu pronašao istinski tvoje - onda mi je drago znati da se iz bunjišta 90-ih ipak nešto i na dobro pokrenulo. Pozdrav i svako dobro.
  • tricky
    " Zelim ti srecu i jasan pogled na cilj " - to je to !
  • Marsal_swe
    Mobi, mnogi su usli u te lakovane cipele, i zauzeli mjesta koja u miru nikad ne bi dobili.Samo sto ih onaj genetski kod izdaje kad se krecu onako povampireni i glasni ...I ja sam kao i ti bio bacan po tim gudurama Balkana braneci njihova novostecena mjesta, dok nisam shvatio da to nije bio rat za kojeg su me cijeli zivot pripremali "u slucaju" .Zato sam stvorio svoju vizuju zivota, i ostvario je bez ti veliki rodoljuba domovine.
    -tricy- da, to je to.
  • Jelena78
    "Dok je jedan zivot u meni umirao, istovremeno se kao po nepisanom pravilu radjao jedan novi zivot"...podseca me na osecaj kad sam napustala svoju zemlju 2000 i neke...
  • Marsal_swe
    Onda shvatas o cemu sam pisao Jelena..pozz
  • Ajvarce
    E ovako ja sam ovde novi,napravio sam nalog pre neki dan,pre toga sam procitao dosta tvojih postova (Diskusija-Skandinavija) i video sam da si ti covek koji meni moze da pomogne sa nekim informacijama posto i ja zelim da odem odavde(ne brini netrazim da mi nadjes posao u svedskoj i zna se vec sta drugi ugl. traze).Da ne bih otvarao nove teme o svedskoj i zapitkivao sve redom(vidim da ti imas dosta iskusva sa radom u swe) naravno uvek se nadje neko ko ce se sprdati sa tvojim problemom itd ja cu ti ostaviti moju adresu imao bi par pitanja da ti postavim...Unapred zahvalan pozz

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Marsal_swe
SWEDEN
wtf?