200 miliona radnih mesta

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nebuloza, Radna Mesta
1 komentar

200 000 000 radnih mesta



Pošto je utvrđeno (naravno naučno, a kako drugačije) da se u predizbornoj kampanji ogromna većina obećanja motala oko broja radnih mesta, koja su šakom i kapom izvlačili iz šešira, kapa, čarapa i slamarica; grupe experata, AUuu_stručnjaka, heurističkih timova i uopšte mahera za omogućavanje nemogućnosti, došla je do rešenja kako zaposliti čitavih 200 000 000 radnih ljudi & građana & rođaka & kumova & poznanika na prosperitetna radna mesta, koja osim solidnog profita iziskuju i minimalno ulaganje napora (što je vrlo blisko ideji perpetuum mobile_A), dakle izlaz u nekim pojedinačnim slučajevima čak prevazilazi količinu uložene energije. Dakle, treba ponudu radnih mesta drastično proširiti, znači povećati mogućnost izbora. Ovako se par miliona kandidata gura oko vrlo malog broja radnih mesta, što stvara gužvanciju na ulazu u radno mesto - a to nije lepo. A ni produktivno, jer se samo guraju, a ne rade na tom mestu.
Dakle, GDE otvoriti ta radna mesta? Pa naravno - u samom srcu mehanizma, dakle u VLADI. Otvaranjem dodatnog broja ministarstava, koja će se svakako jednom morati otvoriti, zbog zahteva i duha vremena, dobiće se dovoljno prostora čak i za sledećih desetak generacija stanovništva.
Predlog ekspertske grupe:
Ministarstvo za slobodarsko stočarstvo:
1. Podministarstvo za stoku krupnog zuba
 2. Podministarstvo za stoku sitnog zuba 
3. Podministarstvo za za stoku bez zuba
4. Podministarstvo za stoku inače
5. Podministarstvo za stoku kratkog repa
6. Podministarstvo za stoku dugog repa
7. Podministarstvo za kusu stoku
8. Podministarstvo za stoku rogatu
9. Podministarstvo za stoku gologlavu
10. Podministarstvo za koordinaciju i subordinaciju među stokom na ispaši
Ministarstvo za „Nema ovde trte-mrte, samo trte”:
1. Podministarstvo za trtu
2. Podministarstvo za mrtu, ako se pojavi
3. Podministarstvo za nadzor neutrtanih
4. Podministarstvo za nadzor nadzornika
Ministarstvo za „Odi mi – dođi mi”
1. Podministarstvo za odlaske
2. Podministarstvo za dolaske
3. Podministarstvo za red dolazaka
4. Podministarstvo za red odlazaka
5. Podministarstvo za utabavanje poljskih puteva
6. Podministarstvo za blejanje usput
Ministarstvo za nedodeljene resore:
1. Podministarstvo za praćenje stanja u ministarstvima
2. Podministarstvo za uvođenje neuvedenih ministarstava
3. Podministarstvo za uvođenje neuvedenih podministarstava
4. Podministarstvo za sve čega se niko u Vladi nije mogao setiti

Svako ministarstvo opremiti najsavremenijom opremom, (što će značajno povećati naše poslovne veze sa svetom, omogućujući tom svetu da nam prodaje šta god želi, pa će da nas jako vole & cene) potrebnim brojem pratećih i neophodnih službi, keteringom, voznim parkom i sindikalnim odmaralištima u vidu imitacija Ženevskog jezera.
Pošto broj tako stvorenih radnih mesta značajno prevazilazi broj građana, to znači da će svaki građanin moći da po želji obavlja čak do 7 različitih funkcija, u različitim resorima, što će opet drastično povećati protok informacija između ministarstava, a zna se da razvoj jedne grupe direktno zavisi od brzine i količine interakcija među članovima iste.
...
Expertski tim je kao nagradu za izradu ovog plana nagrađen međunarodnom nagradom NEBULA za SF ostvarenja, pa se kompletan projekat simbolično naziva „NEBULOZA” - termin u čestoj upotrebi kod analize dostignuća raznih nam experata.

  • LaBiLnA
    Šta nama preostaje? Da radimo na povećanju nataliteta! Dabome. S tim u vezi, naglo žurim :)Možda i meni dodele dotičnu nagradu, s' obzirom da je moje vreme reprodukcije odavno prošlo, jajne ćelije spakovale svoje kofere i uputile se u večna lovišta... Ili ipak nisu!? Bar za jedno ne brinem, dete/deca će imati sigurno zaposlenje. To se zove PROGRAM! Bravo! Bravo!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
MobiWalker
SERBIA
Mrzim okruglo kamenje! Sizif!