" a šta da radim, kad odu prijatelji moji"

Kategorija: Lično
Tagovi: Prijateljstvo
9 komentara

Ništa. Bilo je lepo dok je trajalo. Ako je trajalo i ako je bilo pravo. Ne znam. Razočarana sam, malo. Dvadeset godina prijateljstva. Dvadeset godina kao dvadeset dana. Tako mi je prošlo. Jako brzo.

Prodao me je "za šaku dolara". Zbog prostitutke politike. Smetala sam. Ne znam zašto. Možda zato što previše znam i razumem.

Boli, priznajem. Nisam se nadala. Verovala sam, do kraja, da će između nekog polusveta i mene, ipak izabrati mene.

Hiljadu pitanja je u meni. Jedno sija čak i u mraku. " Da li je bio PRAVI PRIJATELJ ili PRIJATELJ ZBOG INTERESA???

Sve mi se čini da je bio ovo drugo.

Onda ne vredi vraćati se u prošlost i tragati za lepim trenucima provedenim zajedno. Ne vredi kopati po nekim prohujalim danima koje smo zaboravili.

Ali, ja sam BUNTOVNICA, jaka kao stena i ne smem da dozvolim sebi taj luksuz da patim zbog polusveta.

Iskreno rečeno, pomogao mi je. Pomogao mi je da stavim tačku na priču zvanu "politički aktivista". Slobodna sam, u potpunosti oslobođena stega koje mi je donosila ta politika.

Eto, u svakom zlu ima i po neko dobro. Nikad se ne zna za šta je nešto dobro.

Neću da citiram Ramba jer sam fina...a rado bih...znate ono "prijatelju, prijatelju..."

  • Dzoli
    Hm..Pa enmoguce da se 20 godina samo pretvarao da je prijatelj?U svakom slucaju bilo bi zaista tuzno da je tako..Dok ne poceh da se krecem netom nisam ni znala koliko ljudi mogu da se prave ono sto nisu.Sada sam poucena iskustvom mnogo opreznija..
  • Buntovnica
    Ne znam Džoli...možda preoštro sudim, jer me ipak boli...Pogotovo boli zato što je izabrao ljude sa one strane zakona...ma...neka, preživeću.
    Ne verujem da se sve vreme pretvarao. Samo znam kada se promenio.
    Novac i moć kvare ljude.
  • Dzoli
    Ne mogu opisati koliko sam sretna da sam vaspitana da ne polazem nikakvu vrednost na materijalne stvari...
  • variolavera
    i ja sam prodana...ali izgleda da je trampa bila dobra. Ne zalim se. Zale oni koji su me prodali:)
  • Buntovnica
    variolavera, onda se razumemo...krivo mi je jedino što sam čvrsto verovala u tu osobu, i ovo šta mi se desilo bilo je pravo iznenađenje...ali sve će proći, ja se ne kajem, bila sam iskrena i ok sa njim...mirna mi je savest,a on neka razmisli zašto gubi prijatelje...
  • Bane-san
    Издаја, продаја, "кварљивост" пријатељства, на жалост нису временски одредљиве категорје!
    Причао ми је, почетком наших ломова извесни господин:
    Другар са којим је одрастао, од пословичног пишкења у песку,кроз ватру и воду,школовање, запослили се у истој фирми, окумили када је и брак дошао на ред... Да би по деобама (још на почетку), "друг" и КУМ са неком пушчетином дошао под стан, с амбицијом да "пријатељство" прекине на поприлично ружан начин. Наравно, нису били исте националне и верске припадности! :(
    Питање које је господин себи постављао је - да ли је он претходних деценија био наиван, или му се кум преко ноћи толико преобразио?
    То је неко архетипско проклетство, шта ли? Ипак смо потомци Каина! "Само" издаја је мелем какви све можемо (хомо сапиенс сапиенс?)да постанемо!
  • variolavera
    moja nana rahmetli je govorila da se sve desava sa razlogom i da univerzum ima za nas planove po zasluzi. Eto mene su zabranili na diskusijama i na chatu jer su me drugi napadali i vrijedjali, cak psovali i tu moju nanu...Bane prica o izdajama u ratu....bilo ih je i vise nego mnogo poa ja opet evo pricam price na Serbian Cafe...ama prodao me onaj glavni za polusvijet i za glupu rijec...kaze voli ispeglane i poglupe zene...yebiga, do mene je onda...
  • nAkArAdAn
    Krenuo bih od govora Vase rahmetli nane
    ...pa do doticnih osoba koje...
    ...objavljuju rezultate "sopstvenih gresaka"
    ...-ali kad se uvjerim da ovo nije;
    ...
    ...geopoliticki i nacionalisticki forum...
    ...
    ...status reagovanja...
    .......................navratit cu kasnije da protestiram konkretnije...
    .....-trenutno su mi slova u samrtnom ropcu-)))
  • AB77
    Buntovnica Jednostavno je - nije te nikad ni smatrao za prijatelja; dok si mu trebala onda si bila sve na svetu, carica, ovo ono...(znam iz licnog iskustva - samo je to mene zadesilo i sa veoma bliskim rodjakom ali necu sad ovde u detalje o tome...mozda u nekom blogu...); to ti je klasika danasnjih vremena; zalosno je u toj celoj prici sto je takvih primera vise nego onih drugih; nasrecu ja znam i za malkice drugaciju pricu - po mom dolasku u USA sam bio odlicno prihvacen od dva brata, Amerikanca sa kojima sam i dan danas super kucni prijatelj i sve...; jos i ovo da ti kazem Buntovnica - ti mozes njemu da pogledas u oci i da stanes pred Bogom bez straha, a on? Shvatas....?

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Buntovnica
SERBIA
Bunim se protiv gluposti kojima smo okruženi