Hodam sad kao zombi!!!

Kategorija: Kulinarstvo
Tagovi: Piletina
5 komentara

Ne dešava mi se prvi put da ostanem da "dreždim" noću i da posle ,ni sam ne znam, koliko popijenih kafa uputim se do magične kutije. Iz nekog čudnog razloga, negde oko 3 ujutru i kao po dogovoru, redovno srećem članove moje porodice kako su započeli akciju njuškanja i skeniranja odaja dvo-metarske digitalne pećine zvane "Gorenje". I baš tada moj mozgić mi pusti poruku da sam gladan.. a stvarno se trudim da ne činim grehe, i jedem noću, kasno! 

I vodjen nagonom gladi, ja sam započeo iskopavanje "pećinskih odaja" i ugledao ostatak sosa koji sam pravio prethodnog dana za ručak. Potom sam bacio pogled na ljubičasti "bazen" u kom se nalazilo pileće belo, koje je moja majka izvadila da se otapa za današnji odnosno sutrašnji ručak... Ma znate već na šta mislim, s obzirom na to da još nisam oka sklopio!

Nakon što sam iščeprkao sve što mi treba, uputio sam se u omalenu kuhinju preko puta "pećine". Nisam ni sumnjao da kad počnem da vadim šerpice i lonce, da će moji uspavani roditelji prići da me pitaju : "Moraš li baš sad da kuvaš? Uzmi namaži nešto na brzaka!"... Ali ne odustajem!!! 

Željno sam čekao trenutak da gricnem mesište i da posle mirne glave mogu da popijem još jednu kafu i pokušam da zaspim. Ima li smilsa raditi sve ovo pre spavanja? Možda ne, verovatno ne!!! Ali me teši činjenica da nisam jedini i prvi koji je ikad učinio tako nešto. Znam ja da se i Vama omanulo bar nekoliko puta... (nemorate da priznajete meni, ali bar priznajte sebi :))

Evo čime sam se ja poslužio u sitne sate: 

Piletina alla "Na sabajle"

1 pileće grudi, list kačkavalja, listić slanine, nekoliko listića bosiljka i mala grančica ruzmarina, so i biber. 

U grudima zasecite rupu i prstom napravite rupu. U list kačkavalja položite bosiljak i ruzmarin i sve to zarolujte u listić slanine. Napunite grudi. U tiganju, sa malo ulja, pržite 8 minuta, obrćući meso samo jednom  na 4 minuta. 

SOS:

2 glavice luka, 1/2 praziluka, 1 manji celer, 1 veza peršuna, 1 šargarepa, 1 paštrnak, 300 gr šampinjona, ulje, so, biber, 100 ml neutralne pavlake i 100 ml kisele pavlake.  

Luk iseći na kockice, praziluk,šargarepui paštrnak na kolutove, celer na kockice i šampinjone na listiće.  U tiganj sipati malo ulja i propržiti luk, potom dodati korenasto povrće. Kad malo smekša , dodati praziluk i nastaviti sa dinstanjem. Sad je vreme za pečurke. Kad se sve lepo upari, naliti neutralnu pavlaku i kiselu pavlaku i sjediniti. Ukus doterajte dodavanjem soli i bibera, a gustinu možete sa malo gustina rastvorenog u hladnoj vodi. 

Piletinu stavite u sos i poklopite. Smanjite temperaturu i kuvajte 3-4 minuta.  Gotovo. 

Za ovo Vam je potrebno celih 15-20 minuta. A i nije toliko teško za "dobro jutro". 

Sada završavam ovaj post. Opet hodam kao zombi, samo sada put kreveta, ka la-la land-u gde ću sanjati da se ujutru neću probuditi sa viškom kalorija u obliku mekanog pojasa na bokovima. :)

Bon Appetit!

Chef011

  • maestro
    test 4
  • chef011
    test 4 :)
  • Dzoli
    test5:)
    Aha znaci sta sam ono htela da kazem..
    Ma ovo ja mogu jesti u svako doba,danu, nocu..
  • Helen87
    ko kaze u zdravom telu zdrav duh, pih to nije istina... tako da dzoli slobodno navali :DDD
    moj chef011 i ja to znamo iz licnog iskustva, tako da u svemu treba uzivati, pa i u hrani u neke sitne sate... veliki pozz za sve :DDD
  • chef011
    svakako, a sad ću da vidim šta ću da pravim za danas... samo što sam stigao sa puta :)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
chef011
CANADA
Life is delicious