Priča o dvoje komšija

Kategorija: Glavna
Tagovi: Sta Vi Mislite?koji Ljudi Bolje Prolaze U Zivotu?...
19 komentara

Bili su dobri prijatelji još od detinstva, bili su srećni da ih život nije rastavio. Kada su odrasli oboje su imali dece, i deca su im takođe bili dobri prijatelji. Jedan od njih zvao se Srećko, a drugi se zvao Nesrećko. Oboje su igrali loto ali svak za sebe. Jednoga dana kaze Nesrecko Srecku/kako bi bilo ako se dogovorimo da ko prvi dobije na loto-plati pivo u kafanu?Slozi se Srecko i oni se rukovase za dogovoreno. I tako dani prolaze a ono nista. Jednoga dana kaze Nesrecko -Srecku,ma ajde komsija idemo na pivo.Srecko sav srecan i pita? Jesi li dobio komsija na loto? A ovaj rece ma nisam ali pije mi se pivo, ovaj nije hteo da ide,on ceka pravi dogovor. I posle dve nedelje Srecko dobije na loto pa sad on zove komsiju,esad idemo na pivo ja castim. Ma jesi li dobio na loto Srecko? Jesam komsija ne puno ali dobio sam,i po dogovoru odese na pivo. Posle jednog piva komsija teazi jos, a ovaj mu rece. Ma bre komsija i za ova dva piva trebalo je da dodam iz svog depa-nemam. Sedece nedelje opet Srecko dobije na loto,ovoga puta dobije $150000. Srecko sav srecan dogovara se sa zenom,sta da urade sa novcem. Odluka je doneta da $100000 isplate kucu a 50000  da daju za depozit i da kupe drugu kucu i da je izdaju pod rentu. I tako on trazi od zene za dva piva da ispuni obecanje komsiji. Posle piva komsija trazi jos, a ovaj mu rece,pa nemam to je sve sto mi je zena dala.Sledece nedelje juri Nesrecko kod Srecka i nosi svoj loto,evo konacno dode moj red dobio sam$800000.Hajde komsija ja castim. I tako posle jednog piva Srecko se vrati kuci a Nesrecko ostao da casti celu kafanu,pa kad se dobro napio,resi da pode kuci,a neki kockari ga zaustavise i zovu ga da oproba srecu sa gemblim.Tako do ujutru on je izgubio sve pare.Doge on pravo kod komsije i place -kako to da sam izgubio tolike pare eto tebe bas prati sreca,a sta sad da kazem zeni?  Reci joj da je tebe pratila sreca, ali umesala se i sudbina.

  • Burazer
    Kao i sve u životu draga gospodjo...crno i belo..i ono izmedju
  • Mila-Muncan-Krstic
    Posrovani Burazer, ja samtek danas naucila da treba da popunim tagovi ,sto sam odmah uradila mozda bi komentar bio drugaciji,inace meni se svida i ono...crno,belo iono ......
  • Serbislava
    Поштована Мила, толико добитака на лотоу има само у причама. У стварном животу не. Лото је обична намештаљка. Такође, порука приче је? Да треба бити шкрт и лажов, да би се успело у животу? Нисам сигурна да је баш тако. И најзад, срећа је у малим стварима, а не у новцу. Поздрав.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovana Serbislava,ono za loto slazem se samo nekad-nekad moraju da dozvole da neko dobije(ja neigram).Da treba biti skrt tj.konrolisati novac i tu se slazem u podpunosti,ali ono"LAZOV"nikako odbaci to jer lazovi ne samo da lose prolaze kroz zivot, vec ih i niko ne zeli i postuje.Zasrecu slazem se novac je potreban samo da imamo lepsi-tj.luksuzniji zivot. Poz.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postoji tu nesto sto je jako vazno.............a to cu da objasnim tek ako neko pogodi ili objasnicu sama do kraja ovog meseca. POZDRAV SVIMA.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani citaoci kraj meseca se blizi,zar bas niko nezeli da proba da pogodi-"staje jos vazno u ovojprici"? Nakraj meseca objavicu sama. Pozdrav svima.
  • tajka
    dogovor
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Tajka,izvinjavam se, nije mi dovoljno jasan Vas komentar,dali ste Vi mislili kao (dogovor)da do krajameseca objavim sama odgovor. Pozdrav.
  • tajka
    Ma ne.Dogovor kucu gradi.Sreckovic se dogovarao sa zenom i sacuvao lovu a ovaj drugi se zatrcao sam...pozzz
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Tajka. Cestitam Vam. Vi ste pogodili. To je bas ono sto sam htela da kazem,a i u pravom zivotu,bolje je uvek dogovarati se sa boljom-polovinom.Cestitam Vam ponovo Vi ste odneli pobedu i neka Vam bude sa srecom-UVEK. Pozdrav.
  • tajka
    Hvala))
    A osim cestitke i pocasti sta sam jos dobio kao nagradu?
    Mozda nesto kao lep stih, pesmu, umotvorinu?

    evo ja postavljacu pitanja poklanjam jednu od mojih prica




    Deda i unuk
    Deda i unuk

    Grickajuci sendvic sa pilecim parizerom odmarao sam se posle moje druge u zivotu dobrovoljne donacije krvi.
    -Za mog oca,molim vas zapisite sutra se operise u Zeleznickoj bolnici.
    Hteo sam da budem siguran da ce krv otici na pravu adresu. Bolnicarka je ocigledno znala procedure dok je belezila podatke klimajuci glavom.
    -Bez brige gospodine,bice kako kazete.
    Tad u prostoriju udje neobican par.Deda sa preko sedamdeset godina i njegov unuk ne stariji vise od sedam,osam.
    -Gospodine rekli smo vam da vase godine ne dozvoljavaju….
    “Ma ajte molim vas, zdraviji sam od sviju vas.”
    Ne slusa je deka i vec skida iznoseni mantil a rukom pokazuje decku mesto gde da sedne.
    Ona odlazi ali se ubrzo vraca sigurnijim korakom jer je u drustvu sa mladim doktorom.
    -Dobar dan gosn Pavlovicu,opet vi, a rekli smo vam prosli put da je poslednji.
    “Dobar dan doktore”, kako ste?
    Smeska se dobrocudno dedica vec zavrnutog rukava.
    “Jos samo danas”,molim vas ,pa znate vi da mi je krv ‘jaka.’Zar ne?
    Rece dugogodisnji dobrovoljni davalac krvi recenicu kojoj se ne da prigovoriti. Dok su dedi montirali iglu gurnuh poslednji zalogaj sendvica u usta na kome vise nije bilo sira spremajuci se da odem. Usput cu prodati deset maraka na ulici koja zuji od dilera tih devedesetih godina, vec pravim kratkorocni plan u sebi jer drugcije ne moze. Malisa je sve vreme strpljivo i cutke posmatrao dogadjaj.
    Dedi su doneli duplu porciju a kad su izasli on je gurnu ka unuku.
    -Uzmi ‘dekino.’
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Tajka,predpostavljam da ste jako daleko od mene,inace pozvala bi Vas i Vasu bolju polovinu na rucak,jer fer je fer Vi ste odneli pobedu.Inace ovako mogu samo da kazem "cestitam"isrecno.poz.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Tajka,ovo sto ste napisali divno je i ja bas volim kad cujem da deda voli svog unuka i da bi i svoju krv dao za svog unuka,samo da se unuk lepo najede-duplu porciju.Bio je deda srecan(mislim vise nego unuk),zato sto je obradio doktora-da mu opet uzmu krv.
  • Mila-Muncan-Krstic
    POstovani Tajka,molimvas objasnite mi kako to da ste Vi uspeli tako celu -"lepu"pricicuda napisete i posaljete meni to neuspeva? Pozdrav.
  • tajka
    Gospodja Mila
    Hvala na pozivu ali ja sam stvarno daleko a i salio sam se))
    Ne znam sta Vam ne uspeva?
    Vec ste napisali pricu sa poukom a ja sam ovu sa Dedom samo kopirao iz moje zbirke.pozz.
  • tajka
    A ako ste mislili na sadrzaj a ne na tehniku onda cu citirati pok.M.Kapora.
    "Potrebno je da vam se dogadjaj desi".
    Ali posto znamo da nije samo to ispricacu Vam jos nesto pa ce biti jasnije.
    Treniram ja jednu nasu eminentnu pevacicu i pokazujem joj servis(tenis)
    I drz ovako pa onako...pokusava ona...nije lose ali?
    "Sto bi ja volela da serviram ka ti"
    Kaze ona,
    -Kako bi ja voleo da znam da pevam.
    Odgovaram ja , al'iskreno.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Pos.T. ona tenis moze da nauci,a pevanje...mislim da za to treba talenat,da bi zabavljala publiku. Pa kako joj sada to ide? POZ.
  • Mila-Muncan-Krstic
    POS.TAJKA,vrlo smesno sladko sam se nasmejala.Pa nisam ja bre kao ona pevaljka sto uci da igra tenis,kako to sad ide? Objasnila sam Vam to tamo na Vasi blog.Oprosti za salu ali stvarno sam se sladko nasmejala.POZ
  • Mila-Muncan-Krstic
    POSTOVANI TAJKA,volela bi da znam dali ste se Vi naljutili na moju salu? ako jeste ja se puno izvinjavam. POZDRAV.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Mila-Muncan-Krstic
Zivim ovde od mladih dana