Zanimljiv vikend

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
2 komentara

Zanimljiv vikend, nema šta.

Naumim juče peške da odem do obližnje prodavnice, sitna nabavka a i da malo udahnem vazduha. Na 20-30 metara od izlaska iz zgrade ujede me pas, jedan od lokalnih džukaca kojih je naselje puno. Sreća onako natruntana ko posledica ostane modrica i bol. Da je leto situacija ne bi bila tako "slatka". U roku od 30 sekundi pritisak mi ode na 200, vratim se neobavljena posla kući potpuno izbezumljena.

Ne zbog psa, (što je najgore niti sam od onih što ih se boje niti ih mrzim) nego što to dešavanja u mojoj glavi izazava lavinu negative i takav neverovatan osećaj nemoći i bezizlaznosti da me to komplet porazi. Naravno od nadležnih za problem pasa lutalica na telefon ne dobih nikog. Vikend - valjda ne rade ili ih je u manjku pa se na telefon ne javlja niko. U stvari treba besna životinjka da vas iskasapi da neko obrti pažnju, i to na par dana. A o budućem sistemu zaštite (mislim sad ću definitivno da se traumiram prilikom svakog izlaska iz stana) nemoj slučajno da vam padne na pamet da ruku na životinju podignete jer može zatvor da se zaglavi. Zakoni su to. A one kad vas ugrizu nisu krive a vi treba fino i smireno da im objasnite da to ne treba da rade. Aha ...

Da se bavim razmišljanjima i odgonetanjem ko je kriv i zašto u ovom gradu ima više džukela nego stanovnika, i zašto gradom lutaju čopori agresivnih, potencijalno besnih i bolesnih životinja, besmisleno je. Nisu one krive što su se rodile, ali očito da je ovde sve otišlo dođavola.

Šokirani smo snegom u februaru, možeš misliti pao sneg i to u februaru... A niko nije šokiran što su hiljade ljudi spremni da lopataju pola dana po ciči zimi za 1600 dinara. To je slika Srbije.

I biser za kraj o bahaćenju i opsesiji moći i parama. Zove gazdarica firme u kojoj radim u nedelju vreme ručka i obraća mi se zapovedno rečima slušaj i diktira spisak obaveza za sutra. Može joj se ni dobar dan da ne kaže ona je gospodar. E i to je slika Srbije danas, svi smo mi potrošna roba osim ako nismo u ulozi onih koji jašu.

I da neki će već dušebrižni i proevropski orijentisani da se zalažu za prava kišnih glista i polarnih medveda u zoovrtu i cinkaju nas kojekude jer se nedovoljno zalažemo za iste sve to naravno za solidan honorara a narod nek pocrka. Čuj narod.

 

  • jagodica
    A da ujedeš gazdaricu_
    Šalim se.Yaista je to užasan problem u gradu..pored dece koja žive na ulici...
  • nadastep
    Ima ona narodna - ničija nije gorela doveka.
    A da nju ujede pas pre bi se džukela otrovala. Tolika je količina otrova i zla u njoj.

Prijavite se da biste objavili novi komentar