Najbolje što možete da uradite za vašu bebu je da je nosite

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
1 komentar

Krilatica „ne navikavaj ga na ruke“ danas više nije aktuelna i na svu sreću beba, ali i roditelja, poželjno je svoje dete nositi i držati ga blizu otkucaja vašeg srca. Nošenje bebe pokazalo se kao vrlo korisno, ne samo za umirivanje i popravljanje raspoloženja, već i u medicinskom smislu. Istraživanja su pokazala da bliski fizički kontakt sa roditeljem može pomoći u stabilizovanju otkucaja srca, temperature i disanja, naročito kod prevremeno rođenih beba. Bebe spavaju duže, bolje napreduju i manje plaču. Malo li je?

Kengur za bebe kao logistička podrška

Jedan od najvećih izazova za sve roditelje je kako uraditi više stvari u toku dana. Kada novorođenče stigne u svoju porodicu, mame i tate su uzbuđeni i pretrpani pozitivnim očekivanjima, ali i brigama da li će sve postići. Vremenom, i beba i roditelji se privikavaju na novi život. Međusobnim upoznavanjem uloge roditelja postaju jasnije i lakše. Međutim, na kraju dana ipak ostaje malo vremena za sve ostale obaveze i uvek neki, najčešće kućni poslovi, ostanu na čekanju. Ako iskoristite kengure za bebe i svoj smotuljak spakujete na svoje grudi, dobićete slobodne ruke. Na taj način možete da pripremite jednostavan obrok, obavite kratku kupovinu u lokalnom marketu ili jednostavno prošetate sa kafom u ruci. Mnogim bebama ne prijaju prve šetnje, pa se tako često može videti mlada mama na ivici očaja kako užurbano gura kolica iz kojih se čuje neutešan plač. Kengur za bebe se pokazao kao jedno od najboljih rešenja za šetnje u kojima će uživati i beba, ali i roditelji. Omogućava im da se ugnezde i ušuškaju i neverovatnom brzinom utonu u san. Vole ga i nešto stariji mališani, a ne samo bebe. 

Kada možete početi da koristite kengur za bebe?

Čim se rodi, beba može da se spakuje u nosiljku. Kod nošenja novorođenčeta podrška vrata je presudna, kao i položaj koji će odgovarati bebinim kukovima. Najčešće se preporučuje da beba bude u takvom položaju da su joj nogice razmaknute, savijene u kolenima i na taj način obezbede ispravan položaj i zakrivljenost kičme. U početku, kengur za bebe je zbog svog oblika najčešći izbor roditelja, jer pruža odgovarajuću potporu za bebu, a samim tim se i roditelji osećaju sigurno. Kasnije, kako beba raste, mnogi se odlučuju za različite vrste nosiljki, kao što su marame, koje su veoma popularne poslednjih godina. Beba se u kenguru može nositi okrenuta ka mami, gde će je otkucaji srca umirivati, što je i preporučljivo u prvim mesecima. A kako se bude razvijala i postajala sve radoznalija, poželeće da razgleda svet oko sebe. 



Povežite se sa svojom bebom 

 

Nošenje beba, bez obzira da li je u ptianju novorođenče ili dvogodišnjak, je divan način da izađete iz kuće, povežete se sa bebom i malo vežbate. Iskoristite opterećenje od par kilograma koje vam je na grudima, pa brzim hodom povratite kondiciju koja će vam biti potrebna kad vaš mališan počne da trči i aktivno istražuje svaki kamenčić. Dovoljan je jedan sat dnevno nošenja, kako bi se vaša beba osetila sigurno i voljeno. Kengur za bebe je odličan način da se i mama i beba opuste. 


  • marijaAAS
    Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ()

Prijavite se da biste objavili novi komentar