Otvorene tuš kade kao trend modernog kupatila

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Moderni trendovi koji se promovišu na sajtovima, u brošurama i katalozima, akcenat u opremanju i uredjivanju kupatila stavljaju na  tuš kade otvorenog tipa,  prostor oko njih se ogradjuje  staklenim zidovima i nema vrata. Ovakvo uredjenje kupatila vrlo je atraktivno u poslednje vreme, postavlja se samo pitanje koliko je praktično.

Atraktivnost kupatila u kojima su otvorene tuš kade

U rešenjima  modernih dizajnera atraktivna su kupatila sa otvorenim tuš kabinama, ovo podrazumeva da je sa jedne strane zid, a sa dve strane staklo ili obrnuto, sa dve strane zid i sa jedne staklo, ovo drugo rešenje je mnogo prihvatljivije kod nas. Za sva atraktivna rešenja otvorenih tuševa obavezni su zidovi od stakla do samog plafona ili nešto niži, kao i  tuš kade, dok je ostatak poda u ravni sa ostatkom kupatila.

Poslednji trendovi u uredjenju prostora za tuširanje donose otvoreni tuš, prostor uredjen kao soba ili mini pećina. Atraktivnost je ono što privlači i ostavlja utisak, pa je iz tog razloga jedan od primarnih ciljeva u uredjenju kupatila, mada, zna se da sve što je atraktivno iziskuje više vremena i pažnje za održavanje, zato mnoge domaćice beže od atraktivnih rešenja i više su za praktična. 

Koje su prednosti otvorenih prostora za tuširanje?

Rešenja otvorenog tipa čine kupatilo većim, zato što stakleni delovi ne stvaraju vizuelni prekid, uz to deluju vrlo estetski, zato što nemaju šarke i druge elemente karakteristične za tuš kabine. Providni stakleni paneli otvaraju prostor za tuširanje, to je sve veća prednost, zato što su moderne tuš konzole vrlo privlačne za oko. Zid oko njih može da se odvoji posebnim tipom pločica, koje se razlikuju po ornamentici i bojama, ali i po luksuzu, upravo, zbog tog sjaja i boja, pa su pravi biser u kupatilu.

Neki kao prednost navode i održavanje, na staklu nema prostora da se nečistoće i buđ šire, pa se iz tog razloga ono veoma lako čisti. Tuš kade se lakše čiste od tuš kabina, zato što je čišćenje velikih otvorenih površina jednostavnije i brže, pogotovu ako se isto sredstvo koristi za staklo i pločice. Ukoliko u vodi ima kamenac, za ovako velike otvorene površine treba da se izbegavaju svetle jednobojne pločice, zato što nanjima kamenac ostavlja trag, pa su mnogo bolje rešenje za pod mozaik ili pločice sa šarama. 

Ima li otvorena kada nedostatke?

Ukoliko je prostor oko tuš kade otvoren,  topla para koja sigurno stvara osećaj prijatnosti i udobnosti prilikom tuširanja izlazi iz tog prostora, pa se mnogi odlučuju da dodaju vrata na ulaz, kako bi toplota ostala i kako se ne bi rasipala po kupatilu. Mnogima to rasipanje toplote po kupatilu ne predstavlja problem, prosto se naviknu na takvo stanje, tako da u suštini sve jeste stvar navike.

Mada, teško da i takvima koji se lako navikavaju ne smeta kad zamagli ogledalo u kupatilu. Taj momenat smeta svakome i zna baš da iznervira. Jednostavno posle tuširanja nismo u prilici da se odmah dohvatimo za krpu i brišemo, a magla na staklu smeta da bacimo pogled na izgled posle tuširanja.




Komentarisanje je isključeno.