RANČEVI za vrtić: važan zadatak za roditelje kojem se mora posvetiti pažnja

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Pokazak deteta u vrtić lep je i radostan trenutak za čitavu porodicu. Ipak, ovaj momenat u odrastanju deteta sa sobom nosi i izvesnu dozu stresa – od nabavka garderobe za vašeg mališana, preko prvog odvajanja od tate i mame i prilagođavanja za novi ambijen, do adaptacije na vrtić i svakodnevno provođenje vremena u njemu, vaspitačice i drugu decu. Mnogo je zadataka koje roditelji moraju da ispune u ovom periodu. Jedan od njih je i odabir adekvatnog rančića za vašeg mališana u kojem će moći da se ponese sve što je potrebno.

Rancevi za vrtic jako su važni prvestveno zato što, kao i rančevi za školu, imaju svakodnevnu upotrebu. Morate odvojiti vreme da dobro odaberete adekvatan rančić za vašeg mališana, jer ćete u njima svakodnevno pakovati ono što je potrebno za jedan dan u vrtiću.

Rančevi za vrtić – kako odabrati pravi

Oblik i veličinu ranca za vrtić birate prvenstveno po uzrastu deteta i prema tome koliko je stvari svakodnevno neophodno smestiti u ranac. Ukoliko vaš mališan ide u jaslice, trebaće vam nešto manji rančić u kojem možete spakovati rezervnu odeću, pelene, patofne, kao i neku kesu za prljavu odeću.

Ukoliko pak vaš mališan ide u vrtić ili predškolsku ustanovu, trebaće vam ipak nešto veći ranac. U njega svakako možete spakovati patofne, rezervnu odeću za presvlaku, pidžamicu koja je mališanu neophodna za deo koji je u danu određen za spavanje, kao i igračkicu ili neki drugi predmet za koji je vaš mališan vezan. Svakako, rancevi za vrtic moraju da zadovolje svakodnevne potrebe vašeg mališana.

Veliki izbor

Prilikom odabira ranca za vrtić, kao uostalom i prilikom izbora ranca za školu, ili bilo kog elementa školskog ili predškolskog pribora, važno je da svoje poverenje ukažete knjižari koja je najbolje opremljena i bogata asortimanom tako da možete da odaberete najbolji rančić za vašeg mališana.

Rancevi za vrtic mogu biti različitih oblika i boja, izrađeni od standardnog čvrstog materijala, a mogu biti i plišani. Za vaše mališane posebno je važno to što će moći da odaberu rančić sa likovima svog omiljenog crtanog junaka – tu su aplikacije na kojima su super heroji, autići ili lopte za dečake; dok su za devojčice tu aplikacije i šare na kojima su lutke, barbike, jednorozi, šljokice i sve ostalo što je zanimljivo devojčicama u ovom periodu.

Rančevi za vrtić su važni za samostalnost dece

Pored toga što imaju i te kako praktičnu primenu, u smislu da ćete svakodnevno imati jedno mesto u kojem pakujete sve što je potrebno za taj dan u vrtiću, umesto da nosite potrebne stvai po različitim torbama ili kesama, rancevi za vrtic mogu biti i vrlo blagotvorni za pospešivanje samostalnosti kod deteta. Dete će se sa svojim rančićem lakše navići na novu sredinu, a takođe nešto odraslije dete možete naučiti da samo pakuje svoj ranac i nosi ga na leđima, čime će još od malih nogu razvijati osećaj odgovornosti. Rancevi za vrtic mogu biti i izvestan signal detetu da je došlo vreme za odlazak u vrtić ili predškolsku ustanovu – kada dete vidi ranac zna šta ga očekuje i spremno je za polazak.

 


Komentarisanje je isključeno.