Zašto su kišobran kolica sastavni deo odrastanja?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Veliki deo vremena u toku prvih dana života svaka beba neizostavno provede u svom krevetiću najpre, ali i u kolicima. Iz tog razloga je izuzetno značajno da sva oprema koja se kupuje za novorođenče bude maksimalno kvalitetna, te da se dete u njoj oseća koliko god je moguće više udobno. A moguće je, naravno, samo je neophodno da roditelji, odnosno onaj ko kupuje te potrepštine, povede računa o nekoliko detalja.

Isto to se može reći i za ostalu bebi opremu, a na prvom mestu za kišobran kolica, koja će mališani koristiti u nešto kasnijem uzrastu. 

Razlog zbog koga nose takav naziv jeste što se vrlo lako mogu sklopiti i rasklopiti, isto kao i kišobran. Inače su u pitanju kolica, koja su predviđena za decu u uzrastu kada već sede, odnosno nakon što budu načinili prve korake. 

Koja kišobran kolica su najbolja?

Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje bio bi da su najbolja kišobran kolica ona u kojima se dete oseća udobno, sa jedne strane, odnosno kojima roditelji mogu lako da manevrišu, sa druge strane.

Osnovni princip prema kome funkcionišu ova kolica jeste visok nivo funkcionalnosti, ali i udobnost, mada se mora priznati da na tržištu postoje brojni proizvođači kišobran kolica, te shodno tome i brojni modeli, sa različitim karakteristikama i mogućnostima. 

Isključivo u zavisnosti od toga da li će ova kolica koristiti samo jedan ili oba roditelja, odnosno koliko često će koristiti dete kišobran kolica, ali i u zavisnosti od toga koliko novca roditelji imaju na raspolaganju za njihovu kupovinu, zavisiće i izbor modela. 

Ipak, postoje neke sitnice o kojima bi svakako trebalo da vode računa roditelji prilikom kupovine, a primarno se to odnosi na dimenzije, jer je dobro poznato da na tržištu postoje i kišobran kolica čija ručke mogu biti nešto niže, što u velikoj meri može ometati roditelje, čija visina je veća.

Isto tako bi trebalo da vode računa i o dizajnu samog modela, odnosno o tome da li eventualno kišobran kolica imaju pregradu za odlaganje stvari ili nemaju. 

Pored toga, smatra se da su najbolja kišobran kolica ona, koja u velikoj meri olakšavaju funkcionisanje roditeljima u smislu da ih mogu lako smestiti u gepek od automobila i u lift u stambenoj zgradi, odnosno u gradski prevoz i generalno da mogu bez ikakvih poteškoća i bez ičije pomoći da ih sklope i rasklope. 

S obzirom na to da na tržištu zaista postoji veliki broj modela, te da su njihove karakteristike i dizajn drugačiji, to se svakako preporučuje da roditelji pre kupovine dobro sagledaju konkretne modele i da tek onda donesu odluku. 

I na kraju, ono što je svakako najbitnije i što i te kako može negativno da se odrazi ne samo na dete koje će koristiti kišobran kolica, nego i na njegove roditelje, jeste njihova stabilnost. Naime, sama činjenica da se radi o proizvodu koji ne podrazumeva naročito veliku težinu dovodi do toga da na tržištu postoje i modeli koji nisu u velikoj meri stabilni, tako da bi trebalo posebno voditi računa o tome da kišobran kolica imaju adekvatnu konstrukciju, ali i odgovarajuće točkove, što im se zajedno obezbeđuje potrebnu čvrstinu.


 


Komentarisanje je isključeno.