4 ствари о којима треба да водите рачуна приликом куповине стана у Београду

Kategorija: život
Tagovi: Nekretnine, Beograd, Stanovi

Куповина стана или куће спада у ред најважнијих одлука код већине људи и једна од највећих инестиција, стога је веома важно да на крају изгледа баш онако како смо ми замишљали.

Пре куповине стана, важно је да се добро инормишете и прикупите све релевантне информације о доступним некретнинама у Београду како би пронашли ону која вам савршено одговара.

Пре него што се одлучите на тај корак, за вас смо припремили листу ствари о којима треба да водите рачуна прилком куповине стана у Београду. Сазнајте савете за одабир идеалног стана у престоници у наставку текста.

#1 Локација - како одабрати ону праву?

На ово питанње није могуће дати универзалан одговор, с обзиром на то да је куповина стана огромна инвестиција, те можемо рећи да је идеална она локација на којој себи можете приуштити стан.

Међутим, постоје неке ствари о којима треба да одлучите приликом одабира локације - да ли волите да сте у центру збивања или пак цените мирнији крај?

Прилком куповине стана треба да обратите пажњу и на повезаност са другим деловима града. То је изузетно важно посебно ако сваки дан путујете на посао. Идеално би било да нађете неку златну средину како не би беспотребно губили сваки дан 2 сата због гужве или паркинга.

Такође, уколико купујете породични стан важно је да крај који изабарете буде безбедан за ваше дете, као и то да му школа буде у близини како би могли пешке да иду до школе и избегну вожњу аутобусом.

Као посебно погодне општине за живот са породицом у Београду издвајају се: Вождовац, Карабурма, Баново Брдо. Ове локације најчешће бирају породице управо због мирног живота и одличне повезаности са другим деловима града.

Уколико мало истражите, видећете да се комфорни станови на продају на Вождовцу врло лако проналазе. Квалитетна понуда станова као и све већи број новоизграђених објеката све висе привлачи пажњу Београђана, с тога није ни чудо што је Вождовац постао једна од омиљених локација за живот.

#2 Новац - имате ли га довољно за опремање стана?

Таман кад сте помислили - готово је све, сада имам стан - преварили сте се.

Сви који су већ једном прошли кроз ово, знају да листи потребних ствари нема краја.

Куповином стана, посебно у изградњи добијате само простор, а све остало ћете морати да купите. То значи да ћете морати буквално да га оперемите од пода до плафона - зидови, намештај, подови, кућни апарати, декорација, све.

Уколико не располажете са много новца, гледајте да направите листу потребних ствари тако да иду по приоритету. Мислите и о функционалности како и што мање новца потрошили, а што висе опемили стан - на пример, можете да купите тросед на развлачење који вам истовремено може послужити и као место за седење током дана, и као кревет за спавање током ноћи.

Ако немате искуства у опремању стана и уколико располажете са више новца сјајно решење је да ангажујете архитекте који ће све ваше жеље спровести у дело. Тиме ћете уштедети своје време а и живце које ћете сигурно изгубити уколико сами будете опремали стан.

#3 Паркинг место - неопходна ствар за живот без стреса

Паркинг место изузетно је важно за возаче. 

Чињеница је да је у Београду једна од великих мана управо недостатак паркинга и огромна гужва због великог броја људи. За многе људе тражење пракинг места значи прави пакао. Често ћете бити у прилици да ваш аутомобил паркирате далеко од одредишта, а понекад чак и да идете аутобусом или таксијем.

Пре куповине стана у одређеној општини, распитајте се да ли ваша зграда има обезбеђено паркинг место или ће и то бити један од додатних трошкова.

#4 Новоградња или староградња - вечита дилема 

Често ћете чути од људи како су раније рађени станови много квалитетнији од данашњих где је циљ да се радови заврше што пре, где се не мисли на квалитет. Међутим постоје бројне предности и мане обе градње. Свакако да код старограње треба да обрадите рачуна на стање саме зграде - ако је зрада исувише стара, то би се такође односило и на све цеви и инсталације, те ћете можда бити приморани да их замените за нове што опет изискује више новца.

Оно што се још наводи као мана новоградње је тип материјала од ког се праве зидови. Старе зграде посебно оне изграђене пре другог светског рата, прављени су од опеке што их визуелно чини дебиљ, и по мишљењу многих, погоднијим за зимски период. Сигурно сте чули од ваших бака и дека како је грејање у староградњи много боље од новоградње чији су зидови танки и непоуздани. Међутим, уколико одаберете новоградњу, нећете имати додатних трошкова око мењања инсталација или цеви. 

Нови станови опремљени су по најновијој моди што значи да ћете уместо старих дрвених прозора имати квалитетне пвц прозоре који неће пропуштати ваздух и који ће вас заштитити од буке.

 

Било како било, уколико немате искуства у овоме, са вама поведите некога ко се разуме или контактирајте неког из агенције како не би погрешили приликом куповине, јер стан се врло вероватно купује једном у животу, с тога је и важно да буде квалитетан.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Poznavalac22
Istražuj, testiraj, odbaci/primeni = unapredi sebe.