Vršnjačka edukacija iz oblasti prevencije narkomanije

Kategorija: Glavna
Tagovi: Prevencija, Vrsnjacka Edukacija, Narkomanija
4 komentara

Vršnjačka edukacija je sistematski, kontinuirani, planski proces u kojem vršnjački edukatori prenose znanja svojim vršnjacima. Pod pojmom vršnjak ne podrazumevaju se samo vršnjaci po godinama već to mogu biti i grupe ljudi sa istim interesovanjima bez obzira na njihove godine.

Vršnjačka edukacija je veoma pogodan način prenošenja znanja jer se sprovodi kroz radionice i vršnjački edukatori vode razgovore, diskutuju sa učesnicima, svi su aktivno uključeni u rad i to doprinosi boljem razumevanji problema i lakšem usvajanju znanja.

Udruženje Prevent se već dugi niz godina bavi ovom tematikom i članovi tima, kojeg čine i dva lekara, uspešno su obučili na stotine mladih za vršnjačku edukaciju iz oblasti prevencije narkomanije.

Poslednja obuka izvedena je protekle nedelje u Arilju. Obuku je pohađalo 22 mladih od kojih je 20 uspešno završilo obuku i spremno je za rad sa svojim vršnjacima. 

Atmosfera je bila vrlo pozitivna i uspeh obuke je merljiv. Vidi se iz  rezultata koji je dobijen pomoću testova znanja o psihoaktivnim supstancana  koji su rađeni pre početka obuke i nakon završetka obuke. 

Čestitamo svim novim vršnjačkim edukatorima i želimo im mnogo uspeha u radu!

  • DZEKSON
    Drago mi je sto se radi na tome kod nas,medju nasom omladinom.Jako je potrebno.Treba nam tako nesto i na jugu Srbije.
  • Dzoli
    Fantasticna inicijativa.Od malih nogu treba decu pripremati na zamke koje ih cekaju.Sto vise znaju ,lakse ce ih prepoznati.I ovde se to sistematski radi ..jos u osnovnim skolama pa na dalje.Podrzavam vas:)
  • Prevent
    Hvala na podrsci. Nas tim se time bavi vec celu deceniju i nastavicemo sa tim naravno.
  • unique
    Pozdrav za Prevent, samo napred!

Prijavite se da biste objavili novi komentar