Kako skinuti višak kilograma za samo 13 minuta vežbanja dnevno

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kako Da, Kako, Kako Vezbaci, Vezbe Za, Vežbanje, Smrsati, Kondicija, Trening
2 komentara

Najveći broj ljudi, koji žele da sagore višak kilograma, da zategnu i podignu tonus svojih mišića i tela, jednostavno nemaju dva sata vremena dnevno, koje će provesti u sali za vežbanje (teretani).

Ovo nije, nužno tako loša stvar. Mnogi treninzi, koje preporučuju eksperti iz oblasti fitnisa, često se sastoje od vežbi i tehnike, koje ne jačaju telo tamo, gde je to najpotrebnije u svakodnevnom životu.

Po mom mišljenju, ljudi čiji glavni cilj nije bodi bilding, moraju se jasno izdvojiti iz onog mnoštva tradicionalista. Ako vi u fitnes vežbama postavljate kao svoj opšti cilj povećenje snage, gipkosti i izdržljivosti, nastavite da čitate.

Možete da sagorite masnoću, povećate gipkost, izgradite snagu i izdržljivost, ponovno oblikujete svoje telo i dostignete nivo zdravlja, koji je zaista potpuno funkcionalan, za samo 13 minuta vežbanja dnevno.

Sada ću vam pokazat kako da steknete kondiciju i skinete višak kilograma za samo 13 minuta dnevnog treninga.

Upozoravam vas: Ova vežba, neće vas samo iznenaditi; možda će biti u suprotnosti sa svim što ste ikad mislili da je istina o postizanju fizičke spremnosti.

Podsećam, dobra je ideja posavetovati se sa svojim lekarom pre početka primene bilo kog programa vežbanja.

Da li ste spremni? Počnimo!

1. skakanje u mestu 1 minut.

2. polučučanj (ruke su na kukovima, stopala razdvojena za širinu ramena, telo spušteno na dole savijenim kolenima i naginjanjem gornjeg dela tela napred,

savijanjem u struku, po tom se gornji deo trupa povlači unazad iz struka, tako da kolena i dalje ostanu savijena iznad nožnih prstiju). Vežbu ponoviti 15-20 puta.

3. sklekovi (balansirajte na kolenima ili nožnim prstima) vežbu počnite sa samo nekoliko ponavljanja, a onda povećavajte broj ponavljanja u skladu sa povećanjem snage.

4. šutiranje sedalnog dela

(trčite u mestu udarajući petama u svoj sedalni deo). 1 minut.

5. most na podu (počnite tako što ćete leći na leđa, saviti kolena i osloniti stopala na pod. Onda se oduprite jednom nogom i podignite telo malo iznad podloge, drugu nogu držite opruženu i podignutu uvis. Vežbu ponovite 15-20 puta, potom promenite nogu i opet ponovite vežbu 15-20 puta.

6. supermen (ležeći na stomaku sa rukama odručenim i opruženim na podu, istovremeno podižite skupljene noge i glavu i grudni koš blago od podloge). Vežbu ponoviti 15-20puta.

7. visoko podizanje kolena (trčite u mestu, podižući kolena visoko koliko god možete) 7 minut.

8. zamah u mestu (stojeći sa rukama na kukovima ili pruženim ispred sebe, radi ravnoteže, iskoračite veliki korak (napred) desnom nogom, a onda savijte oba kolena i spustite se telom nadole, kao da pokušavate da levim kolenom dodirnete tlo; onda se odgurnite unazad u početni položaj. Ponovite sve levom nogom. Vežbu ponoviti svakom nogom po 15-20 puta.

9. rotacija (uvrtanje) torza (ruke su na kukovima ili ispružene napred. Lagano okrećite gornji deo tela koliko god možete u levu pa u desnu stranu). Vežbu ponovite po 20 puta za svaku stranu.

10. bočni otkloni (stojeći podignite jednu ruku pravo uvis, a drugu držite opruženu pored tela; onda se savijajte bočno u stranu prema opruženoj ruci, koliko god više možete, savijajući pri tom podignutu ruku preko glave, kao kad se drvo savija od povetarca). Vežbu ponovite 20 puta na svaku stranu.

11. planinar (spustite se na ruke i kolena, potom podignite sedalni deo u položaj sa jednom nogom pozadi opruženom, a drugom savijenom u kolenu, kao položaj trkača prilikom niskog starta. Sa oba stopala na podu i jednim kolenom savijenim ispod grudi, blago poskočite i promenite položaj nogu, kao kad biste se peli uz planinu. Dlanovi su pri tom stalno na podu). 1 minut.

12. sedenje uz zid (leđima oslonjenim na zid, klizite nadole niz zid, dok vaša savijena kolena ne dođu u položaj da sa podlogom oforme ugao od 90 stepeni. Zadržite se u toj poziciji, dok ne izbrojite do 5, a onda ispravite

telo blago se rukama odgurujući od zida rukama). Vežbu ponovite 5 puta.

13. gnjuranje (uzmite dve stolice i postavite ih pored sebe, okrenute naslon na spoljašnju stranu. Sa po jednom rukom na naslon u svake stolice zbog ravnoteže i potpore, spuštajte telo dole-gore, koliko god niže možete. Kao alternativu možete sesti na stolicu, držeći ruke sa svake strane svog sedalnog dela i podižite se sa stolice snagom ruku gore i dole). Vežbe ponoviti onoliko puta, koliko ih možete uraditi bez većih napora.

To vam je sve! Zvuči lako, zar ne? Možda mislite: Ovo ni slučajno ne može proizvesti onaj efekat, koji mi treba. Lično izazivam da se okušate. Zašto ne probate baš sada? Ostavite ono što radite i pokušajte.

Ovaj jednostavni trening doneće vam bolje rezultate i veće koristi, nego bilo koja od onih tradicionalnih vežbi u teretanama ili propisani način ishrane koju preporučuju razni zdravstveni klubovi, za koje znam. Naravno, ovaj tip treninga možete smestiti i u teretanu i tako ga još poboljšati, ali lepota ovakvog načina, je upravo u tome što ove vežbe možete raditi bilo gde, čak i dok putujete.

Postoji mnogo drugih vežbi, koje možete dodati ili neke od ovih zameniti njima. U stvari, preporučujem promenu vežbi svake 2-4 sedmice ili još bolje: sjedinite 3 ili 4 kombinacije i menjajte ih.

Ukoliko vam neka od gore navedenih vežbi nije poznata, zamenite je nekom od onih za koju znate da oblikuje isti deo tela.

Uživajte u svojoj novopronađenoj fizičkoj sposobnosti!

 

  • Maxmin
    Slazem se 100 posto! Ja idem dva puta nedeljnomu salu za vezbanje i posto mi je cilj odrzavanje tezine , snage i kondicije na nivou koji meni odgovara i u skladu je sa mojim godinama, sa trenerom radimo vecinu od preporucenih gore vezbi. Neke sam sama uvrstila u kucni program (most, sklekovi). Tacno je da nemamo vremena za dva sata vezbanja a i za ljude koji dodju umorni sa posla tesko je da ce posle rucka/vecere da sacekaju sat pada krenu na vezbe))) zato se pridruzujem savetu da se vezbaju vezbe koje nam je autor ponudio! Hvala vam stomstepodelili sa nama vase iskustvo! Samo napred i dosledno i o
    Tada ce se rezultat vrlo brzo pokazati, samo ne odustajte! Pozdrav i zahvalnost
  • mila1955
    Ove vezbe su najverovatnije za ljude koji su vec dosta fit,ja nemogu da uradim mnoge od njih,ali ko moze to su dobre vezbe -slicno tome preporucuje i fizioterapist.
    Ali mislim da uraditi sve to treba mnogo vise vremena.
    Ko moze ovo da radi -srecno uspecete i bicete zadovoljni.
    A ja uzecu neke od ovih koje mogu da radim, a prepisacu ih sve i cuvacu,mozda cu nekad uspeti?
    Najlepse hvala,vrlo poucno.

Prijavite se da biste objavili novi komentar